La Cambra de Comerç critica l'"error" del Govern en no acceptar la petició de la CEOE de rebaixar els costos laborals

Actualizado: miércoles, 29 julio 2009 16:58

Subratlla que la CEOE "mai no ha parlat de que els acomiadaments han de ser més barats, sinó que les cotitzacions a la Seguretat Social han de ser inferiors"


PALMA DE MALLORCA, 29 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Joan Gual, ha criticat avui l'"error" del Govern espanyol en no acceptar la proposta de la CEOE de rebaixar els costos laborals i, en aquesta línia, ha subratllat que la patronal "mai no ha parlat de que els acomiadaments han de ser més barats, sinó que les cotitzacions a la Seguretat Social han de ser inferiors".

Després de presentar les 'Reflexions de la Situació Econòmica Actual' de la Cambra de Comerç, Gual ha remarcat que la única cosa que la CEOE reclama és que els costos laborals que paguen les empreses siguin inferiors, amb la finalitat que "tinguin més possibilitats de competir", la qual cosa, segons la seva opinió, "generaria més llocs de treball i una major recaptació per a l'Estat".

Tot i això, ha lamentat que l'Executiu central no vegi els avantatges que, segons la seva opinió, suposaria la disminució de les aportacions a la Seguretat Social, tot i que els empresaris es mouen en unes "coordenades" econòmiques "molt complicades" i, per tant, "necessitem un poc d'oxigen".

"Em sembla molt bé la visió cuidadora del Govern cap a la part social, però les polítiques que afecten a la producció han de ser prioritàries, ja que si les empreses no produeixen no poden redistribuir", ha remarcat Gual, qui ha incidit en què la CEOE "no és un perill per als treballadors, ja que no es parla de baixar els salaris, ni d'augmentar els acomiadaments".

Malgrat que s'ha produït una ruptura en el diàleg social, Gual va estimar que "no és dolent que hi hagi conflicte" entre empresaris i sindicats, a causa de què, segons ha apuntat, Espanya és un país "civilitzat i, finalment, sortirà alguna cosa bona per a les dues parts".

A més, el president de la Cambra de Comerç ha assenyalat que "estàvem acostumats a unes excel·lents relacions entre la part social i empresarial", ja que, segons ha recordat, hi ha hagut anys de "sintonia" i, per tant, segons la seva opinió, era "rar que no hi hagués diferents punts de vista". "Moltes vegades les posicions poden tenir uns punts de conflicte que quan les coses van bé no surten a la llum, però en moments de crisis com els actuals, és més fàcil que hi pugui haver diferències de criteris", va concloure.