Antich es reuneix avui amb el president d'Enagás per conèixer en quina fase es troba el projecte de gasoducte

Actualizado: jueves, 20 noviembre 2008 11:25

PALMA DE MALLORCA, 20 de novembre (EUROPA PRESS)

El president del Govern, Francesc Antich, mantindrà avui una trobada amb el president de l'empresa gasista Enagás, Antonio Llardén, per conèixer en quin estat es troba el projecte del futur gasoducte, una infraestructura que servirà per reforçar el subministrament a Balears.

Enagás és l'empresa que s'encarrega de la construcció del gasoducte que enllaçarà Balears amb el sistema de distribució de gas natural de la Península.

La reunió, que començarà a les 11.30 hores, es produeix una setmana després de què tingués lloc l'apagada que va deixar sense llum a tota Mallorca i Menorca durant diverses hores, de manera que Antich aprofitarà la visita de Llardén per analitzar la situació del sistema energètic de la comunitat autònoma a fi de disposar de més informació sobre els recursos dels quals disposa l'arxipèlag.

L'objectiu del Govern se centra en analitzar en quin estat es troba el gasoducte que, devora el cablejat elèctric, servirà per reforçar el subministrament energètic a Balears i evitar que es tornin a repetir les apagades. Amb el mateix propòsit Antich es va reunir dilluns passat amb el president de Red Eléctrica Española, Luis Atienza, amb qui va tancar el calendari de treball per a l'execució del cable elèctric.

GASODUCTE

El gasoducte, una infraestructura a la qual es reconeix el grau d'utilitat pública, unirà les localitats de Dènia (Alacant) amb Palma de Mallorca i Eivissa, en un tram de 268 quilòmetres de longitud. La inversió del projecte se situa en 360 milions d'euros, tot i que amb el projecte global, que inclou el gasoducte Muntesa-Dénia i una estació de compressió en aquesta població alacantina, ascendirà fins a 490 milions d'euros.

El gasoducte constarà de dos trams; el primer, Dénia-Punta de Cala Gració (Eivissa) tindrà una longitud de 123 quilòmetres, amb una profunditat màxima de 997 metres; el segon, San Antonio de Portmany (Eivissa)-Central Tèrmica de San Juan de Dios (Mallorca) tindrà una longitud de 145 quilòmetres i tindrà una profunditat màxima de 718 metres.