Arrenca el judici per la presumpta estafa de 216 milions d'euros dins del cas Royaltur

Actualizado: lunes, 7 septiembre 2009 13:36

PALMA DE MALLORCA, 7 Sep. (EUROPA PRESS) -

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma ha començat a jutjar als antics responsables de Banca March i de la immobiliària Alcàsser, Juan Piguillem García; Antonio Mascaró, Simón Galmés i Juan Bautista Llorens, acusats d'un presumpte delicte d'estafa pel qual l'acusació particular, exercida per l'empresari hoteler Jaime Moll, demana sis anys de presó per a cada un dels encausats, al denunciar que els quatre imputats el van desposseir d'un patrimoni que en 1993 estava valorat en 36.000 milions de pessetes.

També Moll reclama més de 94 milions d'euros d'indemnització. Tot i això, davant d'aquestes peticions la Fiscalia sosté que no hi ha hagut delicte pel que demana, de la mateixa manera que les defenses, la lliure absolució de Galmés, exvicepresident executiu de la Banca March; Mascaró, exdirectiu del banc Antonio Mascaró; Piguillem, expresident executiu d'Immobiliària Alcàsser, participada majoritàriament per Sa Nostra, i Baptista, exvicepresident d'aquesta empresa.

Tal com defensa Moll, assistit pel lletrat Rafael Perera, la immobiliària Alcàsser, que a començament dels noranta travessava dificultats econòmiques, va ordir una estratègia per obtenir el seu patrimoni, compost per 12 establiments i 9.000 llits repartits entre d'altres a Sa Coma, Muro, Palma i Jerez de la Frontera. Així, a començament dels noranta, el llavors màxim executiu de Banca March, Simón Galmés, va recomanar a Moll entrar en contacte amb l'empresa Alcàsser.

I és així com l'empresari mallorquí va acudir a la immobiliària, amb Joan Piguillem al front, per subscriure un contracte en el qual especificaven que una filial d'Alcàsser, Geinsa, aportaria 15.000 milions de pessetes per incrementar els fons de Royaltur, malgrat que els acusats van aconseguir el patrimoni de Moll sense aportar-li la multimilionària quantitat a la qual s'havien compromès. Els hotels van acabar així repartits entre la firma Alcàsser i el grup empresarial alemany Neckermann.

Es tracta d'un cas la instrucció del qual, en mans de la magistrada del Jutjat d'Instrucció número 5 de Palma, Ana San José, ha durat més de set anys, arran de la querella presentada per Moll per demostrar com els quatre acusats el van desposseir del seu patrimoni. En 1995 els processats van arribar a vendre el patrimoni de l 'hoteler per 2.340 milions de pessetes, xifra molt inferior al seu valor real.