Cambra de Comerç, la Conselleria de Salut i l'IDI promocionaran la seguretat alimentària i la nutrició en empreses

Actualizado: martes, 22 julio 2008 19:54

PALMA DE MALLORCA, 22 de juliol (EUROPA PRESS)

La Cambra de Comerç, la Conselleria de Salut i Consum i l'Institut d'Innovació Empresarial (IDI) van signar avui un conveni de col·laboració per a promocionar la seguretat alimentària i la nutrició en empreses de les Balears. Les actuacions s'iniciaran en els sectors de la restauració, agroalimentari i hoteler.

Segons ha informat la Cambra en un comunicat, aquestes mesures són un factor essencial per a l'increment de la competitivitat del sector turístic, associat a la qualitat.

Així, la Cambra assumirà les funcions de formació, que, fruit d'un acord passat, ja ha desenvolupat en algunes àrees del sector industrial (càrnies i sobrassades, aigües i begudes refrescants) i amb els proveïdors instal·lats en Mercapalma.

Per la seva banda, les institucions donaran suport a les empreses en l'aplicació de la normativa europea en matèria de protecció i promoció de la salut pública, que assenyala que la seguretat alimentària és responsabilitat de les empreses mitjançant l'autocontrol dels seus processos de producció .

Així, el Govern ha anunciat la creació de la marca "salut excel·lent", que establirà els requisits mínims per a la consecució del distintiu de reconeixement per part de les empreses de les Balears.

El titular de Salut, Vicenç Thomàs, ha assenyalat la necessitat de controlar la qualitat del producte "des de la granja fins a la taula" i s'ha referit també a la importància de contribuir al desenvolupament d'una alimentació saludable i a la lluita contra l'obesitat.