La Cambra de Comerç d'Eivissa i Formentera reitera la seva sol·licitud d'adquisició de la seu comuna de Palma

Actualizado: jueves, 17 julio 2008 18:25

EIVISSA, 17 de Juliol (EUROPA PRESS)-

La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació d'Eivissa i Formentera va reiterar avui la seva sol·licitud d'adjudicació de la seu de Palma a l'entitat pitiüsa, de mantenir-se el preu de taxació fixat en 4,51 milions d'euros en el nova valoració de la Comissió Liquidadora sol·licitada pel Consell Consultiu, i que, fins i tot, compararia assumir "un altre import que s'estudiés d'efectuar-se una nova estimació per part d'una altra entitat independent".

En declaracions efectuades avui per la secretària de l'entitat, Dolors Tur, a Europa Press, després de l'afirmació del director general de Comerç, Pere Trias, qui va apuntar "que efectuar una nova taxació a preu de mercat no implica que el muntant hagi de ser superior, ja que aquest import depèn del que estigui disposat a pagar un suposat comprador", que va afirmar "no existeix actualment". Amb això, segons la Cambra de Comerç "es demostra que sí hi ha un comprador interessat".

Un altre dels arguments esgrimits per Trias sobre les dificultats per assumir el valor d'aquest immoble va ser el seu caràcter "històric". Una apreciació que va rebutjar la Cambra Pitiüsa qui va recordar que la seva construcció data de 1975, "pel que no pot donar-li tal catalogació".

A més la secretària de l'entitat va apuntar que l'esmentat edifici, de set plantes, està catalogat com urbà, pel que podria albergar habitatges o, fins i tot un hotel, causa per la qual va afirmar "és probable que no només la Cambra d'Eivissa estigui disposada a pagar el seu preu real".

El director general de Comerç, Pere Trias, va recordar que després del dictamen del Consell Consultiu els tècnics de la Comissió Liquidadora tornaran a ser convocats "perquè efectuïn una nova valoració", tot i que, va afirmar "actuar en conseqüència i com creen oportú no implica que variïn el seu dictamen". Sobre aquesta qüestió va posar de manifest la transparència del procés i va agregar que la intenció de la Conselleria és "buscar un acord entre les parts que no havia i en cap cas fer valoracions sobre aquesta qüestió".

Segons el dictamen del Consell Consultiu, l'entitat insta el Govern que efectuï una nova valoració del procés de liquidació de la Cambra de Comerç, després de detectar l'absència de valoració de béns patrimonials com mobiliari o obres d'art, que podrien superar el milió d'euros en el cas de la seu de Mallorca, i a revisar els diferents criteris en les taxacions efectuades als immobles conjunts que, en el cas d'Eivissa es van taxar fa dos anys a valor de mercat, i en els de Mallorca a reposició.

Cal assenyalar la diferència entre les dues infraestructures que el cas de les Pitiüses suposen una sèrie d'oficines que necessiten millores estructurals, mentre que el cas de les de Mallorca van ser remodelades fa dos anys amb una inversió que va superar els dos milions d'euros.