La Cambra de Comerç organitza una missió comercial a Guinea Equatorial amb empresaris mallorquins

Actualizado: jueves, 7 febrero 2008 19:35

PALMA DE MALLORCA, 7 Feb. (EUROPA PRESS) -

El Pla Cameral de Promoció d'Exportacions elaborat anualment per la Cambra de Comerç de Mallorca, preveu per a 2008 l'organització d'una missió comercial a Guinea Equatorial (Bata i Malabo), per analitzar 'in situ' les possibilitats d'inversió al país.

Segons un comunicat emès avui per la Cambra, en la missió participen sis empreses mallorquines interessades en possibles projectes d'infraestructures, carreteres, canalitzacions d'aigua, xarxa elèctrica, construccions i promocions. Aquesta república, ex colònia espanyola a Àfrica, alberga el 6% de les reserves mundials de cru i els últims anys s'ha convertit en el tercer productor de petroli d'Àfrica Subsahariana després de Nigèria i Angola.

Així, la Cambra va explicar que el viatge s'està desenvolupant entre els dia 4 i 11 de febrer i en ell participa també el president, Joan Gual, interessat a conèixer de primera mà les oportunitats de negoci del país. Aquesta missió és fruit d'una sèrie de contactes mantinguts per la corporació mallorquina amb la Cambra de Bata, que en octubre de l'any passat va enviar a tres representants a Mallorca, que es van reunir amb empresaris de l'illa de diferents sectors.

Les empreses que s'han desplaçat fins al país són Sampol Enginyeria i Obres; el grup Proval --un conglomerat format per arquitectes, enginyers industrials i de camins, que tenen l'objectiu d'executar projectes a escala internacional--; Formació Tècnica Balear --empresa dedicada a formar a personal tècnic per al manteniment d'instal·lacions--; i Palerm Materials de Construcció --empresa dedicada a la fabricació de material de construcció--.

Actualment, el citat país està en ple creixement amb una estratègia enfocada al desenvolupament turístic. Els dirigents del país tenen clar que abans de rebre als turistes, necessiten desenvolupar les seves infraestructures pel que existeix una autèntica demanda d'empreses especialitzades tant en la fabricació de materials de construcció, com en construcció i enginyeria.

En aquest sentit, la Cambra va assenyalar que el suport a les empreses espanyoles és "total" no només perquè necessiten del seu 'know how' tant turístic com en matèria d'infraestructures, sinó per la facilitat de l'idioma, ja que a Guinea Equatorial, l'espanyol és llengua oficial. El president del país, Teodoro Obiang Nguema, després del seu últim viatge a Espanya, va parlar d'avantatges fiscals per a les empreses espanyoles i fins i tot cessió de terreny per a la ubicació d'empreses a Guinea Equatorial.

Alhora, la Cambra va apuntar que l'acollida a la comitiva mallorquina ha estat excel·lent a cada moment. Durant la seva estada a Malabo van ser rebuts pels ministres d'Energia i Mines, Turisme, Comerç i Economia, i Urbanisme i Infraestructures. Tots van coincidir a assenyalar les possibilitats de desenvolupament del país i la seguretat jurídica i ciutadana que gaudeixen.

Finalment, els empresaris mallorquins estan mantenint reunions amb empresaris locals per estudiar possibles acords de col·laboració a diferents nivells, tant de formació de tècnics locals, com de desenvolupament de projectes en comú. Durant la seva estada en Bata, el grup serà rebut pel cònsol d'Espanya, Javier Morate. A Malabo també van tenir ocasió de reunir-se amb l'ambaixador d'Espanya a Guinea Equatorial, Javier Sangro.