Els balears prefereixen l'aigua embotellada perquè consideren que l'aigua de les seves aixetes és de "pitjor qualitat"

Actualizado: martes, 29 julio 2008 20:41

PALMA DE MALLORCA/MADRID, 29 de juliol (EUROPA PRESS)

El 90 per cent dels ciutadans de Balears recorre a l'aigua embotellada, pel que es troben entre els quals més consumeixen aquest tipus d'aigua, al costat dels canaris i els valencians, que estimen que l'aigua de les seves aixetes és de "pitjor qualitat", segons es desprèn d'un estudi elaborat per l'empresa Ciao per Philips.

L'enquesta, que ha consultat a més de 500 homes i dones d'Espanya, també revela que a més de la meitat dels espanyols (53,3%) no li agrada el gust que té l'aigua de l'aixeta tot i que un percentatge semblant afirma que beu habitualment aquest líquid, sobretot a Navarra, Extremadura i Madrid, ciutadans de les quals consideren que compten amb l'aigua de "millor qualitat".

Per regions, els navarresos (83,4%), els extremenys (77,8%) i els madrilenys (76%) són els que més aigua de l'aixeta beuen. Mentrestant, els canaris (93,8%), els balears (90%) i els valencians (76,1%) són els que més consumeixen aigua embotellada i, també els que més descontents estan amb el gust de l'aigua de l'aixeta.

Per als enquestats, el principal inconvenient de consumir aigua embotellada és la despesa (37,7%), seguit de la contaminació que generen els envasos (31,2%) i l'haver de carregar amb les ampolles (29,8%). Per edats, els joves es preocupen del preu, els adults pel medi ambient i els més grans per les conseqüències derivades del transport d'ampolles.

Alhora, un 58,4 per cent dels enquestats gasta fins a 10 euros al mes en aigua embotellada. Si no haguessin de gastar-se els diners en aquest producte, el 52 per cent ho destinaria a l'estalvi, en comptes dels viatges o altres activitats d'oci.

D'altra banda, un de cada deu entrevistats opta per filtrar l'aigua de l'aixeta abans de beure-la. En aquest sentit, Philips compte al mercat amb un 'Purificador d'Aigua' que proporciona aigua d'aixeta "sense olors ni sabors desagradables", per beure, cuinar o rentar aliments.

L'estudi conclou recomanant el consum d'aigua d'aixeta pel seu baix cost i menor impacte mediambiental ja que l'extracció, l'envasament, el transport i la posterior eliminació de les ampolles genera un augment de residus i el consum de grans quantitats de recursos energètics.