Els hotelers demanen que es converteixi Eivissa en "una illa de 5 estrelles" per aconseguir oferta i demanda de qualitat

Actualizado: jueves, 6 marzo 2008 18:31

EIVISSA, 06 de Mar. (EUROPA PRESS)

El president de la Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera, Roberto Hortensius, ha instat avui les administracions que converteixin l'illa d'Eivissa en "un 5 estrelles" per aconseguir una oferta i demanda de qualitat.

Hortensius va afirmar que els empresaris podran millorar la planta hotelera si Consell, Govern i Govern central "estan a l'altura" i "adeqüen també les infraestructures, zones públiques i les comunicacions a les necessitats de turistes amb un major poder adquisitiu".

Els hotelers consideren que fets tan bàsics com la falta de neteja en alguns enclavaments de l'illa "impedeix donar cobertura als serveis que exigeix aquest tipus de clients". Sobre aquesta qüestió, va agregar que aquesta temporada obriran les portes dos nous establiments de cinc estrelles que precisen que el seu entorn també ho sigui.

Hortensius va destacar que aquestes necessitats s'han plasmat en les trobades mantingudes en les últimes hores amb els candidats pels dos principals partits. Reunions en les quals els empresaris han posada de manifest la urgència que es millorin les instal·lacions aeroportuàries, adequant-les a les necessitats de l'illa, el port d'Eivissa, tant en la seva remodelació total com en el seu ajust fins que aquesta es faci efectiva, o a totes i cadascuna de les depuradores de l'illa.

Per als hotelers "els candidats que representin a les Pitiüses hauran de moure's per aconseguir inversions molt important de Madrid que donin una solució immediata a alguna cosa que hauria d'haver-se fet any a any i a poc a poc".

Respecte a la temporada que ve turística Hortensius va recordar, en declaracions a Europa Press, que la crisi econòmica internacional "sí podria afectar a la contractació de places hoteleres" pel que va agregar que estarien contents "si es mantinguessin les xifres del passat estiu i es guanyessin més visitants durant la temporada baixa".

La proximitat en el cas del mercat espanyol "és un avantatge davant de la reducció del poder adquisitiu dels ciutadans que hauran d'ajustar-se en cinturó en les seves vacances". Això sí Hortensius es va mostrar contrari a adequar els preus a aquesta situació "ja que aquests es compassen a la qualitat".

Declaracions efectuades d'acord amb la petició d'alguns operadors turístics alemanys en la ITB de Berlín d'un increment del "tot inclòs" i d'"una baixada de preus" que respon a la sortida "a la desesperada" d'operadors turístics que es ressenten per un increment de les contractacions per internet. Alguna cosa que va considerar "no es reflectirà en la realitat turística de les Pitiüses".