Els pacients de Sóller, Fornalutx i Deià seran atesos en Son Dureta a partir d'abril del 2010

Actualizado: lunes, 2 febrero 2009 19:48

PALMA DE MALLORCA, 2 Feb. (EUROPA PRESS) -

Les persones residents a Sóller, Fornalutx o Deià que actualment són atesos a l'hospital de Son Llàtzer hauran d'acudir provisionalment a Son Dureta a partir d'abril del 2010, mesura que s'aplicarà fins a l'obertura del centre de Son Espases, prevista per a octubre del 2010.

En declaracions als periodistes després d'una reunió en la Conselleria de Salut, l'alcalde de Sóller, Guillem Bernat, ha matisat que això únicament afectarà als pacients que no comptin amb "cap expedient obert en Son Llàtzer". A més, ha assenyalat que un 30% de la població del seu municipi ja acudeix a Son Dureta ja que rep tractaments de cardiologia, neurologia o traumatologia infantil.

Per la seva banda, el conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, ha concretat que aquesta reassignació de persones en funció dels hospitals i comarques serà de 40.000 pacients cap a Son Dureta, mentre que Inca i Manacor perdran uns 16.000. Alhora, ha indicat que a Son Llàtzer deixaran d'anar gairebé 30.000 individus.

Thomàs va detallar que aquest procés va començar pel centre d'És Raiguer. Alhora, en un o dos mesos, es produirà el transvasament de la zona de Pere Garau a Son Dureta; en el tercer trimestre del 2009 les persones de Ses Salines i Campos passaran a Son Llàtzer; i, finalment, en el primer trimestre del 2010, els pacients de Fornalutx, Sóller i Deià deixaran Son Llàtzer per ser atesos en Son Dureta.

El conseller del ram ha assenyalat que l'única finalitat d'aquestes reassignacions és millorar la qualitat assistencial i va manifestar que s'estudiarà el tema del transport, juntament amb la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori, per comprovar si calen canvis en les línies o horaris dels autobusos.

D'altra banda, preguntat sobre si els centres hospitalaris de Manacor i Inca es troben saturats, Thomàs ha indicat que el d'Inca no porta ni dos anys en funcionament i ha sostingut que la població assignada "fa que la seva activitat vagi ajustada en les formes". Així, ha indicat que del 2007 al 2008 va passar de tenir 1.000 intervencions quirúrgiques a 4.500 i de 500 a 1.000 parts.

Sobre la ronda de reunions que manté amb els diferents alcaldes, Thomàs ha expressat que es desenvolupen per aportar-los informació i justificar els canvis que s'estan produint i va revelar que, per part dels edils, ha trobat "comprensió absoluta" que permetrà tranquil·litzar als veïns i prestar, així, una major qualitat assistencial.