Els tècnics d'Hisenda de les Balears són els quarts pitjor pagats de tot l'Estat

Actualizado: jueves, 24 abril 2008 21:20

PALMA DE MALLORCA, 24 d'abril (EUROPA PRESS)

Els Tècnics d'Hisenda de les Balears són els quarts pitjor pagats de l'Estat, ja que perceben una retribució 183 euros superior a la dels funcionaris que realitzen el mateix treball al ministeri d'Hisenda i l'Agència Estatal Tributària, una quantitat molt inferior a la qual reben els tècnics de Navarra o Catalunya, amb 3.755 euros i 1.082 euros de més en el seu salari.

Així ho recull un estudi realitzat per Gestha a partir de les dades de les Relacions de llocs de Treball, i que llança que els tècnics tributaris de les Balears se situen a la cua dels més mal pagats, només per davant dels funcionaris de tres comunitats, el salari dels quals és fins i tot inferior al dels quals treballen al ministeri o l'Agència Tributària. Aquest és el cas de Múrcia (-41 euros), Castella i Lleó (-80 euros) i Extremadura (-101 euros).

L'estudi de Gestha posa de manifest que els tècnics d'Hisenda que exerceixen les seves funcions en les comunitats autònomes gaudeixen d'una remuneració mensual mitjana de 766 euros superior a la dels seus homòlegs estatals, que en el cas de les Balears són 183 euros més, un 76 % menys que la mitjana de les CCAA.

Els funcionaris més ben pagats són els navarresos, la remuneració dels quals és 3.755 euros superior a la dels seus homòlegs estatals, seguits dels localitzats en les diputacions forals de Guipúscoa i Àlaba, amb unes diferències de 1.795 i 1.691 euros mensuals, respectivament.

MOBILITZACIONS PER L'EQUIPARACIÓ SALARIAL

En protesta per aquestes diferències salarials, més de 2.000 tècnics es manifestaran demà davant de la seu d'aquest Ministeri a Madrid per reclamar el reconeixement professional de les seves funcions i un augment salarial, per tal d'equiparar les condicions dels funcionaris de les comunitats autònomes de règim comú i foral.

Gestha sol·licitarà demà que s'homologuin les condicions professionals i retributives establertes per a la pràctica totalitat de les Comunitats Autònomes, perquè considera que aquestes diferències són "especialment significatives" amb els tècnics de l'Agència Tributària Catalana, l'Agència Tributària Andalusa, la Conselleria d'Hisenda de la Comunitat Valenciana i les diputacions Forals del País Basc i Navarra, on aquests funcionaris són reconeguts com subgrup A1, podent exercir legalment les funcions de liquidació, d'inspeccions i control de la despesa pública i de les subvencions.

ONCE JORNADES DE VAGA

Aquesta mobilització coincidirà amb una jornada de vaga generalitzada a tot Espanya, com a acte de protesta davant de la negativa del Ministeri d'Economia i Hisenda i l'Agència Tributària d'impulsar la creació d'un nou Cos Superior Tècnic d'Hisenda (CSTH), incomplint així la disposició addicional quarta de la Llei de Prevenció del Frau Fiscal (LPFF), segons la qual s'haurien d'articular les mesures oportunes per assegurar l'adequació de l'activitat desenvolupada pels tècnics amb el desenvolupament de les funcions encomanades.

El col·lectiu confia que aquesta vaga -l'onzena des de juliol del 2006- sigui secundada per més del 70% de la plantilla de tècnics d'Hisenda, Auditoria i Comptabilitat i Cadastre, excloent d'aquest còmput a aquells treballadors que ocupen llocs de lliure designació en el si del Ministeri, així com aquells que es trobin de vacances o de baixa laboral o bé prestant els serveis mínims que fixi l'Administració.

Gestha no descarta convocar una vaga generalitzada a tot Espanya coincidint amb el desenvolupament de la Campanya de la Renda. Aquest col·lectiu confia que el Ministeri i l'Agència Tributària convoquin novament el comitè de vaga amb la finalitat de buscar una sortida negociada a aquest conflicte i aclarir la incertesa sobre les aturades generalitzats que podrien produir, com en campanyes anteriors, colls d'ampolla en les diferents administracions tributàries.