Gadeso insta denunciar els casos de maltractament cap a la dona en els mitjans de comunicació i el teixit social

Actualizado: jueves, 28 febrero 2008 18:32

EIVISSA, 28 de Febr. (EUROPA PRESS)

El president de la Fundació Gadeso, Antoni Tarabini, va negar avui que la cobertura que atorguen els mitjans de comunicació als casos de violència de gènere redundin en un increment d'aquest tipus d'actes, ja que segons va afirmar, no pot establir-se un paral·lelisme amb els episodis de suïcidi de persones malaltes, perquè en els casos de violència contra la dona es tracta "d'assassins que es regeixen per altres patrons".

Sobre aquesta qüestió, va considerar que posar de rellevància les morts de dones a mans de les seves parelles i donar la importància que mereixen aquests successos "és essencial perquè les víctimes perdin la vergonya a denunciar i la societat canviï donant-los un suport social i familiar que fins i tot no està del tot teixit".

Tarabini va agregar que amagar la realitat "és un error, i més quan es parla de successos que afecten greument a les dones", pel que va advocar per seguir informant sobre aquesta qüestió de manera correcta "sense cenyir-se a efectes macabres i centrant els fets en l'agressor", als quals va apuntar que "deurien identificar-se com es fa amb un altre tipus de delinqüents".

L'expert va recordar que a castella-la Manxa es va crear precedent donant compte dels qui cometen aquests delictes de manera pública. El president de la Fundació Gadeso va lamentar que, en alguns casos, "encara s'escoltin comentaris com alguna cosa haurà fet" o "sabíem que una cosa així anava a passar".

Per a Tarabini, la implicació de tots els ciutadans "és essencial" per eradicar aquesta "xacra", pel que va sol·licitar als ciutadans que "fugin de la mandra" i col·laborin amb la justícia "per detenir a aquests assassins a temps".

Tarabini va assegurar que la societat no es pot acostumar a escoltar notícies d'aquest tipus i que cal despertar "la indignació" de la població sobre aquesta qüestió, després d'exemples com el "dimarts negre" d'aquesta setmana, en què es van cometre quatre homicidis per violència contra les dones.

Per a la psicòloga clínica, Minaya Benavente, es tracta d'un problema d'aprenentatge de manera que segons la seva opinió, "o es tracta des de l'escola o haurà maltratadores tota la vida". La vocal del Col·legi de Psicòlegs d'Eivissa i Formentera va agregar que a aquest fet se suma un altre factor "com és el consum de drogues i alcohol que en molts casos està relacionat".