L'Ajuntament destinarà aquest any 200.000 euros a la millora de les instal·lacions dels centres culturals

Actualizado: viernes, 11 abril 2008 19:41

PALMA DE MALLORCA, 11 d'abril (EUROPA PRESS)

L'Ajuntament de Palma, a través de l'àrea de Participació Ciutadana, destinarà aquest any un total de 200.000 euros a la millora dels 29 centres culturals existents a la ciutat en matèria d'equipaments i instal·lacions, i alhora s'està treballant en la reactivació de les funcions dels consells de centre, encarregats de la gestió de cadascun d'aquests locals.

Així ho ha informat avui en roda de premsa el regidor de Participació Ciutadana, Serveis Socials i Cultura, Eberhard Grosske, qui va apuntar que la intenció del seu departament és convocar aquests consells de centre, entre ahir i el 15 de maig, amb l'objectiu d'intensificar les activitats d'aquestes instal·lacions i que aquestes es converteixin en àmbits d'articulació de cada barri i de contactes entre els seus veïns i entitats.

En concret, es treballarà per aconseguir que aquests centres siguin seu de les diferents entitats de cada barriada i que en els quals es debatin els problemes puntuals de la zona a més d'acollir col·loquis, conferències i taules rodones. Grosske va assenyalar alhora que la inversió prevista permetrà fer front a les carències materials i a les escasses dimensions que pateixen aquests locals.

Tal com va incidir Grosske, l'objectiu del consistori està en el fet que els centres siguin llocs d'articulació de propostes i iniciatives dels veïns, entitats i ajuntament, complementant així la seva pràctica associativa i cultural. Alhora, va lamentar que els consells de centre hagin tingut una activitat mínima els últims anys, derivant en una "absoluta decadència" fins el punt de no haver-se reunit en els últims tres anys.

Entre les funcions dels locals que es pretenen reactivar són proposar la programació d'activitats socioculturals que es realitzin en ell, introduint millores en la gestió de les empreses adjudicatàries; informar sobre les peticions de realització d'activitats de titularitat no municipal que se sol·licitin portar a terme al centre, i participar en el seguiment i avaluació de les activitats.

També es busca participar en l'elaboració del reglament de règim intern del centre i informar del projecte que sigui sotmès a l'aprovació de l'Ajuntament, i participar en les decisions referents a les necessitats d'infraestructura i manteniment dels propis centres. Segons Grosske, durant el 2008 i el 2009 no es preveu tornar a obrir el concurs d'adjudicació per a la gestió dels centres sinó que es pretén mantenir els actuals gestors, amb la participació de les entitats.

D'altra banda, va explicar que dimecres passat es va convocar l'audiència pública dins el marc del procés participatiu de la creació del Consell Social de la ciutat per debatre el reglament orgànic, reunió a la qual van assistir més de 60 entitats que van debatre i van proposar modificacions dirigides sobretot a la composició d'aquest òrgan.

El Consell Social serà constituït com un òrgan consultiu del govern de la capital balear missió fonamental del qual serà la d'oferir un espai de pensament i debat estratègic per la gestió dels assumptes públics de la ciutat, a fi de desenvolupar una perspectiva de pensament de la ciutadania que orient i serveixi de suport a la gestió d'aquests assumptes.