L'aplicació de mesures de seguretat alimentària redueix les intoxicacions en restaurants i millora la imatge d'Eivissa

Actualizado: viernes, 22 febrero 2008 20:39

EIVISSA, 22 de febrer (EUROPA PRESS)

El coordinador del Servei de Seguretat Alimentaria de Eivissa i Formentera, Joan Torres, considera que l'aplicació de mesures de seguretat alimentària ha reduït les intoxicacions en restaurants i ha millorat la imatge de l'illa de cara als mitjans de comunicació anglosaxons.

D'aquesta manera, Torres va detallar a Europa Press que "gairebé no s'ha detectat cap problema en aquest àmbit els últims cinc anys". Alhora, sobre els controls dels establiments, el coordinador del servei va matisar que "és impossible anar a tots els llocs, de manera que cadascun ha d'implantar els seus propis processos de control de qualitat".

D'aquesta manera, Torres va assegurar que davant de l'enfonsament del 'Don Pedro' es realitzaren dues actuacions de control alimentari. El primer va ser immediat, i es va controlar que les xarxes i arts de pesca "no estiguessin impregnades". En la segona, que es va realitzar després, per donar temps que aquests abocaments ingressessin en la cadena alimentària, i es poguessin detectar en el peix, "va suposar una fase d'analítica".

Segons Torres, en aquesta segona fase es van recollir 81 mostres peix capturat a Eivissa, sobretot en la badia, al llarg d'agost, setembre i octubre i ha afirmat que totes les proves van donar negatives.

Altres de les problemàtiques sobre les quals s'han hagut d'establir mesures concretes va ser l'Anisakis'. Sobre aquesta qüestió, el coordinador va emfatitzar que afecta sobretot al peix que s'ingereix cru de manera que els establiments deuen mantenir-lo a -20 graus durant 24 hores o bé coure'l.

Pel que fa al consum domèstic del peix, el coordinador de Seguretat Alimentària aconsella "adquirir el peix el més fresc possible, ja que aquest microorganisme es transmet des de les vísceres, i coure'l amb la calor suficient".