L'Associació d'Agroturisme Balear i l'Associació de Petits Cellers promocionaran de manera conjunta els seus productes

Actualizado: jueves, 17 julio 2008 18:54

PALMA DE MALLORCA, 17 de juliol (EUROPA PRESS)

El president de l'Associació de Petits Cellers de les Illes Balears (APCIB), Andreu Oliver, el president de l'Associació d'Agroturisme Balear (AAB), Ventura Rubí, van signar avui un conveni de col·laboració, mitjançant el qual desenvoluparan accions conjuntes de promoció tant dels vins mallorquins com de l'oferta de turisme rural.

El conveni estableix la realització de visites turístiques als cellers i tastos de vins als hotels rurals, la interconnexió de les seves pàgines web, a assistir i promocionar a les dues associacions en fires locals, nacionals i internacionals. Alhora, també s'exposa que totes dues tindran informació dels dos organismes en les seves instal·lacions i la possibilitat de fer apostes més àmplies a l'hora de demanar ajudes a l'Administració.

Rubí va ressaltar la importància d'aquesta "connexió", que es traduirà en un suport a totes les activitats que APCIB realitzi i viceversa, amb la finalitat d'oferir una millora dels coneixements dels caldos mallorquins i donar a conèixer la gran oferta de turisme rural a les Illes, amb l'objectiu de demostrar als seus clients "qual és la verdadera Mallorca".

"Si abans érem cent veus, ara som dues-centes", va afegir el vocal de la Junta d'AAB, Rafael Forteza.

Per la seva banda, Oliver va expressar el seu agraïment a AAB i va remarcar que aquesta col·laboració és "fruit de xerrades i d'actuacions comunes" de l'APCIB i ABB, a més de confirmar la intenció d'ensenyar la Mallorca "preocuapada pel medi ambient que tots coneixem".

Els dos presidents van coincidir que aquesta iniciativa "és un pas per millorar". Alhora, Rubí va ressaltar que la carta de vins dels seus establiments està formada per un 50 % de vins illencs i que el 80 % de les seves clientes estrangers "aprecien molt" la qualitat d'aquests.

Tot i que encara no hi ha una línia de treball dissenyada, una de les primeres mesures serà la d'oferir visites gratuïtes als hostes d'aquestes instal·lacions a les "autèntiques" cellers mallorquines.

Finalment, Rubí va afegir que la seva associació "està oberta" a la firma de convenis amb tots els productes de Mallorca i va recordar l'acord signat fa poc amb l'Associació d'Oli de Denominació d'Origen Mallorquí.

D'altra banda, Rubí va manifestar respecte a les crisis econòmiques que encara "és d'hora" per saber com els afecta tot i que va apuntar que, respecte al passat any, han notat un lleuger descens "d'entre un 8 % i un 12 %". "Estem tranquils però no molt alegres", va assegurar.