La Llei de Barris i la situació de la indústria menorquina centraran el debat parlamentari de demà

Actualizado: lunes, 9 marzo 2009 12:23

PALMA DE MALLORCA, 9 Mar. (EUROPA PRESS) -

El Parlament balear aprovarà en la seva sessió de demà dimarts, 10 de març, la Llei de Barris, que garantirà un mínim anual de 10 milions d'euros en subvencions per a la realització d'obres de rehabilitació integren en àrees urbanes d'aquest tipus de tot l'arxipèlag i que, juntament amb la situació de la indústria de Menorca, centrarà el debat polític.

En total, al llarg del plenari es respondran una dotzena de qüestions parlamentàries, propostes per tots els grups i, a més, s'atendran una interpel·lació del PP relativa al seguiment i revisió de les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT) i una moció, presentada per la mateixa formació, sobre la política del Govern en relació amb el transport aeri.

Concretament, les preguntes parlamentàries relatives a Menorca arriben des dels grups parlamentaris del Bloc per Mallorca i PSM-Verds i Popular, que desitgen conèixer la valoració que realitza la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia sobre la situació actual de la companyia Catisa després de les actuacions realitzades per donar-li viabilitat, així com les previstes per al conjunt de la indústria de l'illa, respectivament.

La sessió de dimarts també abordarà els efectes que tindrà la decisió d'abandonar el vaixell 'Don Pedro' en el fons marí d'Eivissa, a proposta un altre cop del grup popular; que també plantejarà quan disposarà la Comunitat Autònoma d'un Pla d'Incentius de Contractació Laboral i s'interessarà pels resultats de les reunions mantingudes per la taula de seguiment de la crisi econòmica, que es reuneix avui en [Consolat] de Mar.

Cap recordar que el text de la nova legislació, el nom complet de la qual és 'Llei de rehabilitació i millora dels barris dels municipis de les Illes Balears', fou aprovat pel Consell de Govern el mes d'octubre passat per ser transferit a continuació al Parlament, que ho ha admès a tràmit el 5 de novembre.

La Comissió d'Ordenació Territorial ho va debatre i va votar el mes de febrer passat i, ja a la sessió de dimarts, es procedirà a la seva aprovació definitiva, després de l'aprovació de noves esmenes, una d'elles 'in voce'. En total, el projecte de llei va tenir 39 esmenes, 21 del grup socialista, 17 del grup popular i una del Grup Mixt.