Més de 30.000 pacients de Balears ja es beneficien del servei de recepta electrònica

Actualizado: lunes, 11 agosto 2008 19:13

PALMA DE MALLORCA, 11 d'agost (EUROPA PRESS)

Més de 30.000 pacients de la sanitat balear ja s'han beneficiat del servei de recepta electrònica, que ja està implantada en un total de 46 centres de salut de l'arxipèlag, i mitjançant el servei de la qual ja s'han lliurat prop d'un milió de medicaments.

Així ho va expressar avui en roda de premsa, el president del Govern, Francesc Antich, qui va explicar que Balears serà la Comunitat pionera en la implantació d'aquesta tecnologia sanitària.

En aquest sentit, Antich va apuntar que a Mallorca, procés d'implantació de la qual es va iniciar el mes de maig passat, només queden els centres de salut d'Inca, Manacor, Porto Crist i Son Servera, mentre que a Eivissa ja es va començar a implantar el mes de setembre del 2006, i a Menorca es farà el mateix en "l'últim trimestre de l'any".

El president balear va fer aquestes declaracions durant la seva visita al municipi mallorquí de Son Ferriol, al qual va assistir acompanyat pel titular de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, per observar com funcionava aquest servei d'alta tecnologia, mitjançant el qual el pacient acudeix a la consulta del metge i després amb la targeta sanitària, es dirigeix a una farmàcia --que compti amb el programa necessari-- on se li lliurarà el medicament que el doctor li hagi receptat, i "guardat" en la targeta.

Per la seva banda, Thomàs va destacar, de la mateixa manera que Antich, que aquest servei és "més còmode i més segur" que el mètode tradicional, al mateix temps que va destacar la rapidesa del dispositiu, ja que els principals beneficiaris, els pacients crònics, no tenen l'obligació de passar primer per la consulta del facultatiu, per després recollir les medecines en la farmàcia.

En aquest sentit, Antich va recordar que amb la recepta electrònica es "millora el servei sanitari" per als ciutadans, perquè els centres de salut no es trobin col·lapsats, com passa moltes vegades, per la recollida de receptes.

PROCÉS D'IMPLANTACIÓ.

Per a la implantació del servei de recepta electrònica, Thomàs va destacar que s'han portat a terme diferents tasques com a exemple la comprovació del funcionament de les connexions entre els centres de salut, les farmàcies i el Servei de Salut, així com la informació sobre el projecte a les futures persones usuàries el servei.

Tots aquells interessats a conèixer més dades sobre aquest nou servei, poden visitar la pàgina web www.recetaelectronicabaleares.es, on hi podran trobar informació sobre el funcionament de la mateixa, així com les dates previstes per la implantació del servei als municipis de l'illa, de Mallorca, als quals encara no ha arribat aquest avanç tecnològic.