Millorar la coordinació, principal conclusió de la 'I Trobada de la xarxa d'atenció a les drogodependències'

Actualizado: lunes, 25 febrero 2008 18:56

PALMA DE MALLORCA, 25 de febrer (EUROPA PRESS)

Coordinar les actuacions, afavorir l'accessibilitat i elaborar una cartera de serveis són algunes de les principals conclusions de la 'I Trobada de la Xarxa d'Atenció a les Drogodependències' que ha reunit uns 35 representants de tots els dispositius (prevenció, atenció i inserció) del Govern, Consells Insulars, ajuntaments, Servei de Salut, col·legis professionals i diferents associacions que treballen en aquest àmbit.

La trobada, organitzada per la coordinadora autonòmica de Drogodependències, Elena Tejera, va comptar amb la participació del seu homòleg a la Generalitat de Catalunya, Joan Colom, que va exercir de moderador. L'objectiu ha estat reflexionar i fer aportacions als nous models d'intervenció que es desenvoluparan els pròxims anys.

D'altra banda, també es va abordar la necessitat de delimitar les competències entre les diferents administracions amb la finalitat d'establir responsabilitats, evitar duplicitats, optimitzar els recursos i evitar les carències assistencials. En aquest sentit, es va destacar la importància d'actuar des de la transversalitat, per obtenir el major nivell d'implicació de les diferents Conselleries, Consells Insulars, ajuntaments i entitats.

Alhora, també es va tractar a la reunió afavorir l'accessibilitat als recursos disponibles en drogodependències, tenint en compte els diferents perfils de la demanda (joves, persones en situació d'exclusió social, procedents del centre penitenciari), així com la redefinició dels recursos d'intervenció, els programes a desenvolupar i els protocols de derivació entre els diferents recursos.

Finalment, els assistents van ressaltar la importància d'implicar tota la societat en relació amb el fenomen de les drogodependències i de fomentar la investigació dels professionals, especialment la dirigida cap a les actuacions preventives, analitzant els factors de risc en els quals s'hauran de basar els programes a desenvolupar.