El president de l'Agrupació Cavallista va proposar formalitzar el club a la finca de Vidal "per fer les coses bé"

Actualizado: martes, 2 diciembre 2008 19:50

El vicepresident assegura que abans de constituir-se l'entitat entrenaven "de tota la vida" a la finca de l'exalcalde

PALMA DE MALLORCA, 2 de desembre (EUROPA PRESS)

El president de l'Agrupació de Cavallistes de Ses Salines, Joan Quetglas, va subratllar avui que va proposar formalitzar la seu de l'entitat a la finca de l'exalcalde del municipi mallorquí i principal encausat dins del cas Cavallistes, Sebastià Vidal, per "fer les coses bé", ja que fins a 2005, any que es va sol·licitar un interès general per legalitzar de les propietats que aquest tenia en sòl rústic, la seu es trobava en un bar de Ses Salines.

Així ho va exposar durant la seva declaració en la sala penal i Civil del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB), en el marc del judici per aquest cas, on ha afirmat que ja abans de 2001, any que es va constituir l'agrupació, els seus membres es reunien a la finca de Vidal per fer entrenaments.

Tal com va manifestar, es va demanar a l'arquitecte encarregat de l'interès general, Joan Serra, formalitzar la seu a la finca ubicada en Na Fonda, per tractar-se de "l'única" de Ses Salines proveïda de les instal·lacions necessàries per a això.

Segons va assenyalar, va ser el mateix arquitecte qui va considerar que seria "bo" justificar l'activitat en aquestes construccions demanant un certificat a diversos ajuntaments de l'illa on s'acredités l'habitual activitat de l'agrupació en els seus respectius municipis.

El responsable del centre hípic va manifestar que entre els membres de l'ens es va parlar que "el millor" era instal·lar la seu a la finca de Vidal, malgrat que ja abans utilitzaven aquesta infraestructura, compatibilitzant-la amb la seu ubicada al bar. Tot i això, l'arquitecte "va considerar convenient acreditar les activitats", ha afegit .

En la propietat de l'exalcalde ja organitzaven sopars i altres actes, segons va afegir Quetglas, qui va comentar que "sempre em tocava fer de cuiner", i alhora per a la formalització de la seu va comentar que calia fer "bastants" canvis a la finca tot i que "no record exactament quins".

Tot i això, va manifestar que la distribució de l'edificació estava en condicions per albergar la seu. Finalment, va assegurar que desconeixia la situació urbanística de la finca .

Per la seva banda, el vicepresident de l'Agrupació de Cavallistes de Ses Salines, Miquel Gelabert, va assegurar que abans de constituir-se l'entitat, entrenaven "de tota la vida" a la finca de Vidal, on havia una edificació que ja estava construïda "quan vaig començar a anar per allà", i on se celebraven berenars i es visualitzaven vídeos de l'activitat dels cavallistes, tal com va manifestar.

Alhora, va comentar que des de 1994 es portaven a terme "ininterrompudament" a la finca de Vidal per les condicions que reunia per a això -"una nòria, una pista"-, i va afirmar haver anat a actuar a "moltíssims i infinits municipis", com Campos, Llucmajor, Selva, Lloret, Santa Margalida i Inca, entre d'altres."Ens reuníem a la finca i es va decidir fixar allà la seu entorn de 2004 o 2005", ha afirmat Gelabert.

RENTADORA I TAULA DE MATANCES

Gelabert va assegurar a més no recordar quan es va constituir l'agrupació, "només que ho vam fer per tenir un nom". Pel que fa al propi immoble i la seva distribució, va apuntar que a la planta baixa havia una rentadora "per a les mantellines dels cavallistes" a més d'una taula de matances.

En el torn de l'organitzador d'espectacles eqüestres a Sa Pobla, Jaume Aguiló, va declarar que en el seu moment l'exregidor del municipi, Joan Llabrés, li va cridar per preguntar-li si els cavallistes de Ses Salines havien actuat a Sa Pobla i li va respondre que sí, mostrant-li un vídeo per a acreditar-lo.

Mentrestant, el membre de l'Agrupació i amic de Vidal, Miguel Rigo, va recordar que abans de 2001 eren les mateixes persones les que formaven part de l'entitat, que havia actuat, va recordar, a Campos, Llucmajor, Ses Salines, Felanitx, Palma i Santa Margalida.

Finalment, l'arxivera municipal de l'Ajuntament de Campos, Beatriz Zamorano, va manifestar que el secretari del consistori, Sebastià Portell, acusat dins del cas i per a qui la Fiscalia demana quatre anys de presó i cinc d'inhabilitació de càrrec públic, li va demanar el 2004 que consultés als arxius de l'ajuntament documentació sobre els cavallistes. Segons va recordar, existia una col·lecció fotogràfica però cap document escrit sobre l'Agrupació de Cavallistes. "Amb aquest nom no havia res", va remarcar.