Sant Antoni presentarà avui els cursos d'Aprenentatge Professional dirigits a joves sense formació

Actualizado: martes, 29 septiembre 2009 13:05

EIVISSA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

La regidora de Benestar Social, Lidia Prats, i l'edil de Governació de Sant Antoni de Portmany, Joan Pantaleoni, presentaran avui els nous cursos d'Aprenentatge Professional Inicial, Capi, destinats a aquells joves del municipi d'entre 16 i 21 anys que no tenen formació regulada. Ahir eren 15 els alumnes matriculats en l'especialitat d'auxiliar de cuina i 13 més en la d'auxiliar de pastisseria.

Es tracta d'una iniciativa finançada pel consistori, per la Conselleria d'Educació i Cultura i pel Fons Social Europeu que secunda els programes de garantia social impartits en aquesta línia al municipi en anys anteriors. El seu propòsit és el mateix, segons van avançar des de l'executiu de Sant Antoni, "facilitar als joves sense titulació la formació i la inserció laboral posterior".

En aquesta línia s'organitzen cursos en modalitats, que tenen com referent les qualificacions professionals, com una oferta de formació professionalitzadora, més flexible i metodològicament diferent del ensenyament regulada dirigida a l'alumnat que no ha pogut superar un altre tipus de formació.

Aquests cursos preveuen, a més, facilitar als joves "una nova oportunitat" per desenvolupar les capacitats necessàries destinades a portar a terme la formació bàsica i professional per incorporar-se a la vida laboral o seguir cursant altres estudis, han afegit des de l'Ajuntament.

Per tant, segons van resumir, el seu objectiu "és doble", d'una banda es busca la incorporació dels joves al mercat laboral i per l'un altre s'auspicia que aquests continuïn o tornin al sistema educatiu.

La modalitat que s'ofereix en aquest exercici respon a un taller professional amb contractació dirigit als joves que desitgen una immediata inserció professional.

La part de formació pràctica es desenvoluparà mitjançant un contracte laboral, preferentment de la modalitat de contracte de formació, de com a mínim sis mesos, en un lloc de treball del perfil professional en el qual s'estiguin formant els alumnes.

La durada dels programes és d'un any i es divideix en formació específica en cuina, aprenentatges d'instrumentals bàsics, tutories i orientació laboral. A més, es poden ampliar les competències amb l'aprenentatge d'anglès.