La vaga de la subministradora de combustible d'avions no provoca cap retard als tres aeroports de Balears

Actualizado: martes, 25 noviembre 2008 12:46

PALMA DE MALLORCA, 25 Nov. (EUROPA PRESS)

La vaga convocada pels sindicats de l'empresa SLAC SL, dedicada al subministrament de combustible d'aeronaus, amb aturades parcials de dues hores a cada torn, no ha provocat cap retard als tres aeroports de la comunitat balear, segons van confirmar a Europa Press fonts de l'aeroport de Son Santjoan.

Així, van precisar que el primer de les aturades va tenir lloc entre les 4.00 hora i les 6.00 hores del matí, sense que durant aquest temps s'hagin registrat incidents en els aeròdroms de Palma de Mallorca, Eivissa i Maó, de manera que s'ha operat amb total normalitat.

El següent torn d'aturades està previst entre les 11.30 hores i les 13.30 hores, i després els treballadors de la subministradora pararan un altre cop entre les 14.30 i les 16.30 hores.

El Ministeri d'Indústria ha fixat els serveis mínims en el 50% dels subministraments a vols internacionals, en el 100% del subministrament dels vols interilles a Balears i els que connectin la Península amb Balears, Canàries i Melilla i en el 50% dels vols nacionals, diferents als quals operin entre les illes, que publica avui en el Butlletí Oficial d'Estat (BOE).

El motiu fonamental de la convocatòria és "la negativa de la direcció de l'empresa a mantenir la retribució variable que s'abona als treballadors actualment, consistent en una paga que representa entre el 5% i el 10% del salari base", van ressaltar.

Si no s'arriba a un acord les aturades continuarà el dia 27 de novembre i 5 i 8 de desembre davant del bloqueig del conveni col·lectiu.

Les aturades es realitzaran en els centres de treball que SLCA té a tot Espanya, de manera que els treballadors pararan a més en els aeroports de Valladolid, Vitòria, Sant Sebastià, Girona, Reus Baix Camp), València, Sabadell Vallès Occidental), Albacete, l'aeròdrom de Castelló, Burgos, Bilbao i Ciudad Real.

La Federació d'Indústries Tèxtil-Pell, Químiques i Afins de CCOO, la Federació d'Indústries Afins d'UGT, i la Federació de Sindicats de les Indústries Químiques de CGT, han decidit convocar conjuntament aquesta vaga.

Aquesta empresa està participada al 50% per Repsol i un altre 50% per British Petroleum, fruit de la fusió de tres empreses anteriors, que no es regien per cap conveni o pacte sindical. En el mes de març es va iniciar una negociació per a la firma d'un conveni col·lectiu.

Els representants sindicals van ressaltar que "la seva actitud ha estat a cada moment dialogant, ja que les reivindicacions realitzades combinaven la recerca d'un acord amb la consciència que es partia d'una realitat complexa que comportava dificultats i els obligava a ser flexibles". Segons la seva opinió, la direcció de l'empresa "no ha mantingut una actitud facilitadora, sinó de menyspreu, ja que d'una reunió a una altra no complia els compromisos que al seu moment anàvem adoptant", van lamentar.