Veïns de la barriada de Camp den Serralta exigeixen a l'Ajuntament de Palma actuacions per evitar nous ensorris

Actualizado: lunes, 30 noviembre 2009 18:58

El ple municipal aprova per unanimitat crear la Comissió No Permanent per valorar l'estat dels edificis de la ciutat


PALMA DE MALLORCA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

Un grup de veïns de la barriada de Camp den Serralta, on fa poc més d'un mes es va ensorrar un edifici morint set persones, van acudir al ple ordinari que ha fet avui l'Ajuntament de Palma per exigir que es realitzin millores a la zona que puguin evitar que es produeixin noves desgràcies, entre les quals van destacar la situació del carrer Antoni Pons, on una canonada d'Emaya porta quatre anys trencada i ha afectat als habitatges existents.

Concretament, un grup de residents en aquesta via es va desplaçar fins a la Casa Consistorial i va irrompre a la sessió plenària empunyant pancartes amb llegendes com 'Les pròximes corones són les nostres: Antoni Pons', 'quatre anys sense solució', 'Volem tornar a casa nostra', 'Emaya responsable, fes-te càrrec del desastre', 'Enganyats, manipulats, apuntalats i espantats' o 'Solució al carrer de la por'.

Per la seva banda, la presidenta de l'Associació de Veïns del Camp den Serralta, María Espinar, va aclarir que les finques del barri "són molt antigues i estan fetes amb materials bastant deficients", algunes d'elles amb esquerdes i desperfectes. I les deficiències "només estan sent revisades ara, quan hi ha hagut una desgràcia", ha dit, en al·lusió a la tragèdia ocorreguda el passat 26 d'octubre, que encara pateixen alguns residents en forma d'ansietat, ha precisat.

Entre les diferents situacions que es donen en Camp den Serralta, destaca la d'Antoni Pons, una via que dista 200 metres de la Plaça Madrid i que, l'11 de novembre del 2004, s'ha fet el trencament d'una canonada de 20 centímetres de gruix d'Emaya que va provocar una forta inundació i va afectar a la totalitat de les edificacions d'aquest carrer, en què habiten uns 20 veïns, segons va estimar Espinar.

COMISSIÓ PREVENTIVA

Precisament, per contribuir a evitar futurs ensorris d'edificis, aquesta tarda el ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat per unanimitat la creació d'una comissió no permanent destinada a aconseguir una adequada prevenció de nous ensorris, així com a garantir que les edificacions de Palma --especialment aquelles que tenen més de 50 anys d'existència-- es mantenen en perfecte estat de conservació.

En primer lloc, aquesta comissió confeccionarà un 'mapa de riscos' que facilitarà detectar tots aquells edificis de la ciutat que es trobin en mal estat, amb la finalitat d'instar als seus propietaris que solucionin les deficiències, de manera que s'evitin nous ensorris i, fins i tot, desallotjaments com el que va tenir lloc la setmana passada a la Costa donin Brossa, que va suposar el tall de la via durant 48 hores.

Cap precisar que la comissió no permanent comptarà al seu torn amb una subcomissió tècnica, que estarà integrada pels tècnics municipals i representants dels Col·legis Professionals d'Arquitectes i Enginyers, que seran consultats, de la mateixa manera que altres experts en matèria de seguretat d'edificis, i les associacions veïnals, als qui també es demanaran informes sobre la situació de les construccions.

Paral·lelament, també aquesta tarda ha vist la llum l'aprovació inicial de la constitució d'una entitat pública empresarial per a l'habitatge i el terra (EPEHIS).