Agro.- 5.000 persones visiten la setmana gastronòmica de la Tonyina Vermella de l'Ametlla de Mar

Granja De Engorde De Atún Rojo En L'ametlla De Mar
EUROPA PRESS
Actualizado: domingo, 6 mayo 2012 19:15

TARRAGONA, 6 May. (EUROPA PRESS) -

La Setmana Gastronòmica de la Tonyina Vermella celebrada al municipi de l'Ametlla de Mar (Tarragona) ha finalitzat aquest diumenge després d'haver rebut la visita de gairebé 5.000 persones des del 2 de maig, una xifra que per als organitzadors de l'esdeveniment suposa un "èxit total", segons ha informat el grup Balfegó en un comunicat.

S'han realitzat més de 25 creuers a bord d'un catamarà, el Tuna Tour, que permet navegar fins a les piscines de tonyines davant de la costa del municipi tarragoní, i que se seguirà desenvolupant tots els caps de setmana del mes de maig, de manera gratuïta, i en què s'ofereix una degustació de tonyina vermella i inclou un vídeo explicatiu.

Aquesta travessia, per la qual s'ha invertit gairebé 1,2 milions d'euros, permetrà que a partir de juny els passatgers se submergeixin a l'aigua i nedar entre les tonyines per observar de prop el seu medi natural.

La setmana gastronòmica ha permès presentar un informe sobre la tonyina vermella elaborat per la Fundació Alícia per informar de la història, varietats i el valor nutricional d'aquest aliment, entre d'altres aspectes, i s'han realitzat 25 xerrades explicatives així com demostracions de la preparació culinària de la tonyina vermella.

Durant la clausura d'aquestes jornades, que s'han celebrat davant de la costa tarragonina, s'ha realitzat la competició Tuna Race Balfegó, en què s'ha alçat amb la victòria el nedador olímpic Kiko Hervás després d'una hora, 14 minuts i 44 segons per completar els 5,5 quilòmetres de recorregut.

La iniciativa del grup Balfegó --que es dedica a la pesca, l'aqüicultura i la comercialització de la tonyina vermella-- té com a objectiu donar a conèixer al públic l'alimentació, el control i la cura d'aquests exemplars.