Agro.- Agricultura fomenta la recuperació de la vaca bruna com a valor afegit del sector

J.M.Pelegrí, Conseller De Agricultura
GENCAT
Actualizado: domingo, 10 junio 2012 20:54

LLEIDA, 10 Jun. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha clausurat aquest diumenge a La Seu d'Urgell (Lleida) l'assemblea general de la Federació de Raça Bruna del Pirineu, la recuperació de la qual fomenta el departament com a valor afegit del sector.

Pelegrí ha afirmat que la Conselleria impulsa la conservació de les races autòctones catalanes, en especial la vaca bruna, ja que preservar i potencial les races autòctones és un dels eixos estratègics de la ramaderia catalana, informa el departament en un comunicat.

El treball es financia a través de diverses línies d'ajuda, algunes en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) i altres amb subvencions directes.

Pelegrí ha explicat que el futur de la raça bruna està en la promoció de la seva carn en grans ciutats, a través de botigues i restaurants, per "potenciar i apreciar el que es produeix".

La vaca bruna, autòctona dels Pirineus i fusionada amb la bruna alpina importada de Suïssa a finals del segle XIX i principis del XX, suposa el 80% dels bovins de Catalunya, amb un cens de més de 30.000 exemplars.

FIRA DE L'OU

El conseller ha inaugurat al matí la XVI Fira de l'Ou de Sant Guim de Freixenet (Lleida), un dels municipis líders en producció d'ous a Catalunya.

La cita uneix un mercat de productes artesanals, activitats, tallers i demostracions d'entitats locals.

El departament ha destacat la seva col·laboració amb el sector per incrementar la traçabilitat i higiene, com la creació del Centre de Sanitat Avícola de Catalunya (CESAC), per adaptar les explotacions a la normativa europea sobre benestar animal.