LLEIDA, 15 Dic. (EUROPA PRESS) -
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha emplaçat el sector de l'oli a actuar com a "clúster" i a competir en qualitat, diferenciació, valor afegit i producte únic.
Pelegrí ha fet aquestes declaracions aquest dissabte per videoconferència a la presentació de la cinquantena Fira dels Garrigues, a la qual han assistit el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, juntament amb la directora dels Serveis Territorials del departament a Lleida, Cristina Bosch.
En la seva intervenció, Pelegrí s'ha dirigit al sector: "Encara tenim molt a fer i a dir, i ho hem de fer entre tots, vosaltres actuant com a clúster, conjuntament, i nosaltres donant suport en el que doni valor afegit al vostre producte i rendibilitat a la vostra empresa".
El conseller ha defensat que el sector ha de buscar "un producte únic, que arriba al client amb un envàs adequat, fàcil de manejar, i singular, i reduir la venda a granel", i ha recordat que la qualitat comença en la fase de producció, continua en la transformació i a l'envàs i demana un bon posicionament del producte, la marca, el packaging i la comercialització.
"L'oli català ha d'escapar de la competició en quantitat, de la competició en cost. Aquest no és el nostre camí. Altres regions són més fortes i competitives, poden subministrar millor a les grans superfícies. Nosaltres hem d'apostar per la competició en qualitat", ha sentenciat.