Agro.- Pelegrí fa una crida perquè Catalunya produeixi més aliments amb menys aigua

El Conseller Pelegrí Inaugura La Jornada Sobre El Día Mundial Del Agua
EUROPA PRESS
Actualizado: jueves, 22 marzo 2012 21:14

BARCELONA, 22 Mar. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, ha fet una crida aquest dijous, coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua, perquè Catalunya sigui capaç de produir més aliments utilitzant menys aigua.

"Amb menys aigua podem produir més aliments", ha assegurat durant l'acte institucional celebrada al Palau de la Generalitat per commemorar la jornada, en què ha insistit en la necessitat d'utilitzar l'aigua de manera responsable i eficient.

Pelegrí ha recordat que Catalunya tan sols produeix un 30% dels aliments que consumeix, en un context mundial de creixement vegetatiu que augura que el 2050 la població humana arribarà als 9.000 milions de persones, el que fa més necessària encara que la producció d'aliments sigui cada vegada més sostenible, ha precisat.

En aquest context, la investigació per augmentar la productivitat de les collites i la promoció dels productes locals de proximitat es rebel·len com dos elements necessaris, ha evidenciat el conseller.

Els riscos, tot i això, passen per la "voràgine" de la població actual per construir en espais de sòl rústic, que comporta la destrucció de terrenys agrícoles, al mateix temps que els models climàtics futurs apunten a una reducció de l'aigua dolça disponible com a conseqüència del canvi climàtic.

Pelegrí ha recordat les "xifres escandaloses" de consum d'aigua a Catalunya, en assenyalar que per produir un quilogram de vedella calen 15.000 litres d'aigua i, només per alimentar-se, una persona consumeix al dia aliments que per produir-se requereixen al voltant de 3.500 litres d'aigua.