Agro.- Pelegrí reconeix el pastisser Marc Rodellas com el Millor Jove Artesà Alimentari Innovador

Actualizado: jueves, 29 noviembre 2012 21:04

BARCELONA, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en funcions de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, ha lliurat aquest dijous el premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador del 2011, dotat amb 4.000 euros, al pastisser Marc Rodellas.

El conseller ha destacat que Rodellas es "reafirma com a un dels millors pastissers i xocolaters que hi ha actualment a l'Estat", i ha indicat que la cultura i el grau de desenvolupament d'un país està estretament relacionat amb la creativitat, la imaginació i el treball ben fet.

Rodellas, pastisser de Sant Celoni (Barcelona), va ser reconegut el 2010 com el millor mestre xocolater de tot l'Estat amb el trofeu Lluís Santpau de Xocolateria, i ha contribuït amb el seu treball a potenciar el negoci familiar adaptant-lo a l'actualitat i creant i recuperant alguns dolços.

En el transcurs de l'acte, que s'ha celebrat al Palau de la Generalitat, Pelegrí també ha lliurat 24 diplomes de Mestre Artesà Alimentari corresponents al 2011, dels quals vuit són forners, set pastissers, cinc xarcuters, dos xurrers i altres dos formatgers, que han destacat per la seva creativitat i coneixement a l'artesania.

"L'artesania alimentària és un patrimoni del nostre país, que cal defensar i revalorar", ha destacat el conseller, qui ha afegit que l'artesania recull els trets culturals socials i agronòmics d'una zona, fet que permet recórrer Catalunya a través dels seus productes.