23 de octubre de 2019
 • Martes, 22 de Octubre
 • 21 de noviembre de 2009

  Agro.- 600 pagesos catalans acudeixen a la manifestació del sector a Madrid

  BARCELONA, 21 Nov. (EUROPA PRESS) -

  Més de 600 pagesos catalans convocats per les organitzacions agràries Asaja, Jarc i Urapac acudiran a la manifestació del sector organitzada avui a Madrid per protestar pels baixos preus que reben.

  Dos autocars van sortir ahir de Bellver de Cerdanya i el Pla d'Urgell (Lleida), mentre que aquest matí tres autocars ho han fet des de Lleida ciutat, dos van partir d'Almacelles (Lleida) i un altre de Terres de l'Ebre (Tarragona).

  A més, s'han organitzat sortides de grups en AVE i en avió des de les comarques de Barcelona i Girona i diversos grups han sortit en vehicles particulars i furgonetes conjuntes, han informat els organitzadors en un comunicat.

  La protesta espera reunir més de 100.000 productors de tot l'Estat sota lemes com 'El camp s'arruïna. Mobilitza't' i 'A Madrid, més de 100.000'.

  Segons un comunicat conjunt, des del 2003 la producció s'ha encarit un 34% i la baixada de les rendes ha estat del 26%. Explotacions de vaques o porcí, han afegit, estan perdent de 9.000 a 10.000 euros mensuals, mentre que la vinya està a preus de fa 20 anys.

  Les organitzacions han considerat que estan en desigualtat de condicions respecte a altres països i han argumentat que França destinarà 1.650 milions d'euros per reactivar el sector agrícola i ramader.