23 de febrero de 2020
27 de agosto de 2014

Agricultura elimina un niu de la vespa asiàtica a Roses (Girona)

Agricultura elimina un niu de la vespa asiàtica a Roses (Girona)
GENCAT

GIRONA, 27 Ago. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat ha eliminat un niu de vespa asiàtica --anomenada 'vespa velutina'-- instal·lat en una casa de Roses, ha informat aquest dimecres en un comunicat.

Segons la Generalitat, la retirada d'aquest niu és important perquè es tracta d'un niu definitiu i hauria seguit creixent; així es destrueix totalment l'expansió d'aquesta colònia.

Aquest és el segon niu que es localitza aquest any d'aquesta espècie invasora després del qual es va detectar a final de juny a la Vall d'en Bas (Girona).

El niu d'aquesta espècie, que afecta l'abella de la mel, era encara de petites dimensions, d'uns 25 centímetres, i l'avís ho van rebre els Agents Rurals del veí de la casa.

Des de l'1 de gener s'han detectat 18 casos de 'vespa velutina', tots a les comarques de Girona, i la Conselleria d'Agricultura manté activat un protocol d'actuació que s'ha acordat amb el sector, així com les mesures preventives per controlar aquesta espècie, que depreda a les abelles autòctones adultes.

Para leer más