16 de julio de 2020
29 de noviembre de 2008

Agro. La DO Siurana (Tarragona) preveu una baixada de la producció per culpa de les pluges de primavera

REUS (BAIX CAMP), 29 de novembre (EUROPA PRESS)

La denominació d'origen oliera de Tarragona, DO Siurana, preveu per a aquesta temporada una baixada important de la producció degut, sobretot, a les pluges de la primavera que van afectar a la pol·linització de les oliveres.

Segons el president de la DO, Josep Baiges, en algunes zones, la reducció s'estima en el 25% i la previsió global és passar dels 6,3 milions de quilos d'oli produïts a la temporada passada, a arribar difícilment als 4.

Les parts més afectades són les més costaneres, sobretot la comarca del Baix Camp, mentre que, a l'interior, la collita es preservarà millor.

Pel que fa al preu, la recomanació de la DO és mantenir-lo en 4,40 euros per litre per tal d'incentivar el seu consum.

Es preveu que la baixada en la producció comportarà una reducció de les exportacions de l'oli en cisternes i que aquesta temporada el producte es vengui majoritàriament envasat i al mercat interior. De tota manera, a la passada temporada només un 20% del producte no es va envasar i es va enviar en cisternes, sobretot a Itàlia.

Les vendes d'envasament d'aquest oli experimenten un creixement els últims anys. El 1999 van ser del 31,29%; en 2002 ja es va assolir el 64,5% i fa tres anys es va passar del 66% al 73,5%.

La DO Siurana, reconeguda amb diversos guardons al millor oli verge d'Espanya, la formen 52 cooperatives de les comarques de Tarragona.