16 de septiembre de 2019
22 de junio de 2014

L'arrossaire Illa de Riu vol desembarcar aquest any al Salvador i l'Equador

L'arrossaire Illa de Riu vol desembarcar aquest any al Salvador i l'Equador
MARIANO CEBOLLA BORRELL/ILLA DE RIU

TARRAGONA, 22 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'empresa arrossaire del Delta de l'Ebre Illa de Riu té el focus a Centreamèrica i vol desembarcar aquest any al Salvador i l'Equador, dos països amb els quals vol contribuir a incrementar el pes de les exportacions, que se situa actualment en un 8% de la producció.

En una entrevista d'Europa Press, el gerent d'aquesta arrossaire familiar i membre de la tercera generació, Joan Trias, ha explicat que els principals clients de l'empresa són França i els Estats Units, tot i que les seves varietats d'arròs també es comercialitzen a Suècia, Anglaterra, Alemanya, Suïssa, Andorra, Costa Rica i República Dominicana, i alhora s'estan fent algunes proves a Dubai.

Des de la seva finca de 800 hectàrees a Sant Jaume d'Enveja, Illa de Riu produeix des de 1917 tres varietats d'arròs --Bomba, Carnaroli i Badia-- amb llavors pròpies cultivades, i la transformació en arròs blanc la realitza la Cooperativa del Montsià.

Trias planeja adequar les seves instal·lacions a llarg termini per poder fer també des de l'empresa el procés de transformació, una operació que rondaria una inversió aproximada d'un milió d'euros.

El gerent d'Illa de Riu ha indicat que després d'un 2010 molt positiu, i una caiguda el 2011 i 2012, aquest 2014 comença a consolidar el començament de la recuperació que ja va notar lleugerament el 2013, i preveu augmentar la seva producció entre un 6% i un 10% aquest exercici.

Illa de Riu, que es distribueix en restaurants, botigues especialitzades i gurmet, també és l'arròs que utilitzen restaurants amb estrelles Michelin com el Celler Can Roca, Arzak i Mugaritz, a més d'altres com Can Juvany, Dos Cels i Carles Gaig, i Trias ha destacat que el xef Ferran Adrià també ha estat un dels seus clients habituals.

El juny, l'empresa es va erigir com l'únic arròs del món premiat per l'International Taste&Quality Institute de Brussel·les, una organització que promou productes alimentaris de gust superior que per segon any consecutiu ha guardonat a Illa de Riu.