16 de julio de 2019
 • Lunes, 15 de Julio
 • 21 de junio de 2014

  L'IRTA i la Universitat de Califòrnia col·laboren en l'eficiència de l'aigua

  L'IRTA i la Universitat de Califòrnia col·laboren en l'eficiència de l'aigua
  DAAM

  BARCELONA, 21 Jun. (EUROPA PRESS) -

  L'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de Catalunya ha signat un conveni de col·laboració amb la Facultat d'Agricultura i Ciències Ambientals de la Universitat de Califòrnia per treballar conjuntament a millorar l'eficiència de l'ús de l'aigua en l'agricultura.

  Segons ha informat la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat en un comunicat, el conveni inclou l'estudi del comportament i la resposta de les plantes en diferents disponibilitats hídriques, així com els efectes que la gestió del reg pot tenir en la producció d'aliments.

  Amb aquest acord, s'amplien els convenis de col·laboració ja existents entre els dos centres, amb l'objectiu de crear una massa crítica rellevant i plantejar noves idees que s'han desenvolupat amb activitats experimentals que cada institució ha posat en marxa a la seva zona prèviament.

  Aquest nou acord busca potenciar les trobades bianuals d'investigadors de l'IRTA i de la Universitat, per poder discutir temes d'interès comú, afavorir l'intercanvi d'estudiants, i fomentar les publicacions científiques i tècniques conjuntament.

  Aquests treballs conjunts també controlaran les plagues, la irrigació l'ecofisiologia, la patologia i la biotecnologia vegetal, per trobar la màxima productivitat d'una collita en relació amb l'aigua que s'aporta per cobrir el 100 per cent de necessitats de la planta.

  Para leer más