15 de diciembre de 2019
 • Viernes, 13 de Diciembre
 • 4 de julio de 2009

  Agro.- Montilla inaugura demà el primer tram del canal Segarra-Garrigues

  LLEIDA, 4 Jul. (EUROPA PRESS) -

  El president de la Generalitat, José Montilla, i el secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, inauguraran demà diumenge el primer tram del canal de regadiu Segarra-Garrigues (Lleida).

  A l'acte assistiran més de 300 convidats, entre els quals hi ha, els 75 alcaldes dels municipis que rebran l'aigua d'aquesta infraestructura quan estigui finalitzada. El canal beneficiarà les comarques de la Noguera, la Segarra, el Pla d'Urgell, les Garrigues, l'Urgell i el Segrià.

  El tram que entrarà en funcionament comprèn els cinc primers quilòmetres del canal, que regaran 1.500 hectàrees dels municipis de Ponts, Oliola, Vilanova de l'Aguda i Sanaüja. Segons les previsions, el canal estarà acabat el 2013.

  El sistema Segarra-Garrigues també permetrà reforçar la xarxa elèctrica de la zona, que millorarà 1.500 quilòmetres de camins rurals i permetrà distribuir aigua de boca i d'usos industrials a la Plana de Lleida.

  Montilla, Puxeu i la resta d'autoritats recorreran un tram del canal al terme municipal de Ponts. Es desplaçaran a la Finca Maset, a Oliola, on es cultiven patates en una extensió de 21 hectàrees.

  Des d'allà, procediran a l'activació del sistema de reg que serà la primera finca que rebrà aigua del Segarra-Garrigues.