Publicat 27/02/2018 17:41

Orange desplegarà el 2019 les seves primeres xarxes de 5G a Espanya a quatre ciutats

Botiga d'Orange
EUROPA PRESS

La companyia bat un nou rècord de velocitat sobre fibra òptica, en aconseguir 25 Gbps

MADRID, 27 Feb. (EUROPA PRESS) -

L'operador de telecomunicacions Orange realitzarà el 2019 els primers desplegaments de xarxes 5G en quatre ciutats espanyoles, l'elecció de les quals ja està en procés, i realitzarà les primeres proves tècniques amb la nova tecnologia mòbil al llarg de 2018.

En un acte al Mobile World Congress (MWC), Orange ha destacat que ja està preparada per realitzar aquest desplegament en comptar amb 40 MHz d'espectre en la banda de 3,5 GHz, que la companyia va guanyar en la subhasta de freqüències realitzada al maig de 2016 i que es considera clau per al desenvolupament del 5G.

"El compromís d'Orange queda patent, així mateix, en l'abast del desplegament, que serà compacte i dens en cadascuna de les localitzacions triades, la qual cosa li permetrà començar a explorar casos d'ús específics i els processos necessaris per posar-los en funcionament", incideix la companyia.

En aquest sentit, apunta que entre els primers casos d'ús 5G que pretén provar es troben, a més dels propis lligats a les capacitats de connexions de molt alta velocitat, els relacionats amb els verticals d'indústria, com el control remot de maquinària, o amb l'entreteniment, com la telepresencia amb realitat augmentada o virtual.

En aquest sentit, l'operadora assenyala que està treballant també amb la Mobile World Capital i la Fundació i2CAT per col·laborar en la iniciativa 5GBarcelona, que cerca convertir la ciutat comtal, i Catalunya en general, en un HUB digital europeu de 5G.

REFORÇ DE LES XARXES

D'altra banda, a més d'esbossar els seus plans per promoure el nou paradigma de la tecnologia 5G a Espanya, Orange ha mostrat també la gran capacitat de les seves xarxes de nova generació, adaptables a les necessitats futures dels seus clients en l'entorn digital, tant en termes de velocitat com de nous serveis.

En aquest context, Orange ha aconseguit en una demo al MWC un nou rècord de velocitat sobre fibra òptica, arribant fins als 25 Gbps amb la nova tecnologia 25GPON, que permet transmetre aquesta velocitat per una sola fibra utilitzant una única longitud d'ona. Això suposa més del doble de l'aconseguit per la pròpia empresa en l'edició anterior de l'esdeveniment barceloní.

Així mateix, ha dut a terme una prova de "realitat real", consistent en una experiència de telepresencia holográfica dramatitzada en la qual el presentador de la demo ha mantingut una conversa amb un holograma a grandària completa. Aquesta demostració és possible gràcies a la baixa latència i a les velocitats de les xarxes de súper banda ampla, com la fibra òptica i en el futur el 5G.

En el cas de les xarxes mòbils, Orange ha realitzat una connexió amb la seva xarxa de telefonia mòbil en producció real, amb la qual ha superat els 745 Mbps. Per a això, ha incorporat a la seva xarxa mòbil els últims avanços tecnològics sobre LTE-A (també anomenat 4G+), com són l'agregació de portadors en diferents bandes de freqüències, la modulació 256QAM, i la tecnologia Acarono.

En matèria d'Internet de les Coses (IoT), ha mostrat la seva aplicació 'Smart Site', que ja utilitza a la seva pròpia xarxa i que li permet, gràcies a la tecnologia LTE-M, monitorizar mitjançant video i operar en remot i en temps real els emplaçaments de la seva xarxa.

D'altra banda, Orange ha mostrat en la fira el seu nou assistent virtual amb Intel·ligència Artificial, Djingo, que va ser llançat el 2017 i ja és utilitzat per uns 100.000 usuaris cada mes. L'assistent està disponible per a tots els clients a través de l'aplicació My Orange i a orange.es.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés