Publicat 27/02/2018 15:27

Telefónica preveu els primers mòbils 5G per al 2019 i que siguin 200 o 300 dòlars més cars que els 4G

Telefònica durant el Mobile World Congress 2018
EUROPA PRESS

La companyia participarà en les subhastes d'espectre a Espanya per liderar el desplegament de 5G al país

BARCELONA, 27 Feb. (EUROPA PRESS) -

El responsable global de tecnologies de Telefónica, Enrique Blanco, preveu que els primers dispositius mòbils capaços de connectar-se a les futures xarxes 5G estaran disponibles al llarg de l'any 2019 i seran al voltant de 200 o 300 dòlars més cars que els actuals terminals 4G per la tecnologia que requereixen.

En una roda de premsa al Mobile World Congress (MWC), Blanco ha assenyalat que després d'analitzar el sector i parlar amb la indústria i els fabricants, estima que els primers dispositius 5G estiguin disponibles de forma "racional, no massiva," el 2019.

En aquest sentit, ha assegurat que conviuran un temps amb els 4G i que la seva capacitació per suportar el 5G no va a afectar ni a la seva grandària ni al grossor, aspecte que dependrà més de les pantalles que es creuen per gaudir de futures experiències de vídeo.

Així, ha agregat que la feina dels fabricants de chipsets permetrà que no siguin dispositius "molt diferents" dels actuals.

D'altra banda, Blanco ha confirmat que la companyia participarà a les properes subhastes d'espectre que se celebrin al país perquè no concep "Telefònica sense ser líder a Espanya". "Liderarem el desplegament de xarxa de 5G a Espanya sense cap tipus de dubte", ha agregat.

Per això, ha assegurat que Telefónica adquirirà naturalment "l'espectre que necessiti" per oferir els seus serveis, perquè per liderar el mercat 5G a Espanya, com ha fet amb la fibra, la companyia necessita tenir espectre.

Així mateix, ha confiat que l'alliberament d'espectre vagi associada als serveis que la societat realment requereix i s'usi perquè sigui "més rica, més connectada i amb serveis addicionals". De fet, ha agregat que solament una petita part d'aquest nou espectre disponible s'utilitzarà per al concepte tradicional de telèfon mòbil que ofereix el 4G.

PLATAFORMA ÚNICA

Telefónica ha presentat al Mobile World Congress (MWC) l'evolució de la seva plataforma Telco Cloud-UNICA, en la qual ha integrat una funció de xarxa virtualizada i carregat sobre ella 4 'slices de xarxa', amb què cerca demostrar la importància de la virtualització de les xarxes per al desplegament òptim de la tecnologia i les funcionalitats 5G.

Telefónica continua avançant en la virtualització de la seva xarxa amb l'objectiu d'augmentar la seva agilitat, flexibilitat i escalabilidad, i recolzant-se en el projecte UNICA, des del qual continua definint una arquitectura comuna de xarxa i serveis en un entorn cloud multivendor, clau de la seva versatilitat per incorporar noves funcionalitats, incloses les de 5G.

En tecnologia 5G, continua treballant en el seu desenvolupament, tant en laboratoris propis com a través de les diferents proves de concepte i casos d'ús en els quals ha participat, més de 10 al llarg de 2017. Telefónica concep la tecnologia 5G des d'una perspectiva evolutiva pel que fa a les seves capacitats de radi, i revolucionària quant a arquitectura de xarxa.

Així, apunta que mentre que en ràdio es veurà un nou salt en capacitat i prestacions mitjançant majors amples de banda i millores a la tecnologia de radi i antenes, serà en relació amb l'arquitectura, i en la forma en què es desenvolupen, despleguen i operen els serveis, on 5G serà veritablement diferencial pel que fa a tecnologies anteriors.

En aquest sentit, la companyia presenta en el seu stand de l'MWC tres casos d'ús d'aquesta tecnologia, entre els quals es troba una experiència de realitat virtual al costat de Huawei basada en el concepte de Digital Twins, on es reprodueixen virtualment objectes del món físic en temps real, i que mostra les capacitats de 5G quant a ample de banda i ultra-baixa latència.

Així mateix, presenta al costat d'Ericsson un cas de realitat augmentada en el qual recrea l'assistència remota a un tècnic de camp en el marc del concepte indústria 4.0. La demo mostra l'impacte de la latència i l'ample de banda en els casos de realitat augmentada, en l'enviament de vídeo en temps real, així com els avantatges del slicing de xarxa.

Al costat de Netsia, ha presentat una simulació en la qual reprodueix una xarxa privada cel·lular amb la capacitat de subdividir-se en múltiples segments que, a nivell de la xarxa d'accés radio (RAN) poden oferir diferents prestacions, latències i recursos radio per a diferents grups de client.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés