Empresas galegas investigan sobre alimentos que...'

Actualizado: martes, 17 julio 2007 21:08

Atención aboados, por un erro ao citar o cargo de Enrique Rey pregamos substitúan o teletipo emitido anteriomente polo que segue. Desculpen as molestias.

Innova. - Empresas galegas investigan sobre alimentos que abaraten e diversifiquen a dieta de diabéticos e celíacos

Preto de 40 firmas agroalimentarias reúnense para analizar as estratexias para afrontar o Programa Marco da UE en I+D

SANTIAGO DE COMPOSTELA, 17 Jul. (EUROPA PRESS) -

Empresas galegas do sector agroalimentario están a traballar no desenvolvemento de alimentos que diversifiquen e abaraten as axudas de custo de poboacións específicas, como os diabéticos ou os celíacos, que actualmente deben consumir unha gama de comidas restrinxida, debido ás súas disfuncións.

Así o explicou hoxe a Europa Press o delegado en Galicia del Centro Tecnológico de Alimentación AINIA, Enrique Rey, que avanzou outras liñas de traballo que xa están a poñer en marcha as empresas galegas, como o estudo de novos envases ou a elaboración de estudos de consumidores.

Rey participou nunha xornada organizada pola Federación Española de Industrias Alimentarias (FIADE) e AINIA en Santiago de Compostela para avanzar na creación de estratexias do sector de cara ao Programa Marco de I+D da Unión Europea, que repartirá 300 millóns para potenciar o desenvolvemento tecnolóxico da industria agroalimentaria.

Ao encontro acudiron preto de 40 empresas cárnicas, lácteas, conserveiras ou da restauración, do medio centenar que estaban convocadas. Así, o representante de AINIA salientou a "boa acollida do evento", no que tamén participaron membros da Dirección Xeral de I+D+i da Xunta, co obxectivo de que o Goberno galego coñeza as liñas estratéxicas do sector.

ESTRATEXIAS PARA AS AXUDAS EUROPEAS

Así, Rey explicou que a partir das cuestións abordadas hoxe se elaborará un documento coas conclusións e as estratexias a seguir polo sector en Galicia para afrontar a convocatoria das axudas europeas. Todo iso co fin de que un grupo amplo de empresas se coordine entorno á investigación un "elemento tractor" --como a seguridade alimentaria-- para que logo cada unha "busque unha aplicación específica".

Neste senso, aclarou que as empresas galegas xa están a traballar en proxectos innovadores, como os citados sobre as axudas de custo para celíacos e diabéticos. Deste xeito, no campo alimentario tamén citou a investigación xa en marcha para reducir a cantidade de graxas e azucares nos alimentos.