19 de septiembre de 2019
 • Miércoles, 18 de Septiembre
 • 20 de octubre de 2008

  30 policies seran formats durant aquest curs com a policies tutors per intervenir dins els centres educatius

  PALMA DE MALLORCA, 20 d'octubre (EUROPA PRESS)

  Un total de 30 policies participaran en el nou Curs de Policia Tutor i Treball amb Menors que organitza l'Escola Balear de l'Administració Pública de Balears (EBAP), dirigit a formar a agents en aquesta especialitat, amb l'objectiu d'intervenir en les diferents incidències que es produeixin dins dels centres educatius.

  Durant la inauguració del curs, la consellera d'Interior, María Ángeles Leciñena, va explicar que aquesta iniciativa està inclosa dins el Pla de Coordinació de Policies Locals, l'anomenat 'Placopol', de l'Institut de Seguretat Pública de Balears (ISPIB), i que es responsabilitza de l'impuls inicial del programa i de la tutorització de la seva implantació.

  En concret, el Policia Tutor és un membre de la Policia Local amb dedicació exclusiva a la tasca d'intervenir dins els centres escolars al llarg del curs i s'encarrega de qüestions com la vigilància exterior dels centres, la regulació del trànsit a les hores d'entrada i sortida, l'educació viària, la coordinació amb la xarxa de serveis socials o l'acompanyament d'escolars a centres de salut.

  Altres actuacions són la intervenció en casos de conflictes entre alumnes, persecució escolar, absentisme, consum i venda de substàncies il·legals, robatoris o actes vandàlics. A l'arxipèlag, l'Ajuntament de Pollença va ser pioner en la implantació, durant el curs 2001-2002, d'aquesta figura, que ja funciona també en altres 13 municipis de la Comunitat.

  A l'acte d'inauguració, la consellera va destacar que des de la Direcció General d'Interior, a través de l'ISPIB, es porten a terme accions com l'elaboració d'un protocol homogeni per desenvolupar el programa de policia Tutor, impulsar el servei a través d'un model de conveni bàsic amb els ajuntaments i centres educatius i la creació d'un portal web com fòrum d'intercanvi.