28 de enero de 2020
 • Lunes, 27 de Enero
 • 23 de juny de 2009

  5.000 persones es desplacen a Menorca per participar en les festes de Sant Joan

  MENORCA, 23 Jun. (EUROPA PRESS) -

  Al voltant de 5.000 persones es desplaçaran entre avui i demà a Menorca per participar en les festes de Sant Joan, a Ciutadella. Es preveu que els visitants que arribin al municipi ocupin el 100 per cent de les places hoteleres de la ciutat, mentre que en les urbanitzacions del municipi s'espera arribar al 90% d 'ocupació.

  En aquest sentit s'ocuparan al voltant de 30.000 places, malgrat que els hotelers asseguren que l'ocupació baixarà un 10% respecte a l'any passat, a causa d'especialment que les festes cauen entre setmana.

  El dispositiu de seguretat estarà format per un total de 500 efectius, entre tots els cossos de seguretat i personal sanitari, que vetllaran perquè la festa discorri amb normalitat. En aquest sentit 30 agents de Policia Local d'altres municipis se sumaran als 85 de Ciutadella que treballaran durant aquests dies.

  L'operatiu, que variarà en nombre d'efectius en els moments del dia amb menys perillositat, també controlarà les zones d'aparcaments de vehicles. Per part seva, la Creu Roja també mobilitzarà 81 efectius mentre que Protecció Civil tindrà en alerta de 35 persones. Ports dels Illes Balears, aportarà tres embarcacions per regular el trànsit i poder actuar també en cas de necessitat.

  El trànsit de vehicles pels carrers que envolten el nucli antic de Ciutadella es va tallar ahir a la tarda i romandrà tancat fins al dijous. Alhora està previst que s'habilitin nou punts d'aparcament. A més, l'Ajuntament ha instal·lat 32 lavabos químics, quatre més que l'any passat.