3 de marzo de 2021
3 de juny de 2009

7J.- EU-Verds proposarà al Parlament Europeu iniciatives que impedeixin la deslocalització empresarial

PALMA DE MALLORCA, 3 Jun. (EUROPA PRESS) -

Esquerra Unida (EU) Els Verds es va comprometre avui a portar al Parlament Europeu iniciatives que aconsegueixin detenir les deslocalitzacions empresarials i, d'aquesta manera, no s'utilitzi la crisi "com a excusa" per tancar empreses o traslladar la producció a altres països.

A més, traslladaran a la Cambra europea aquells projectes que assegurin la producció local i el control i participació dels treballadors en aquests processos, ha anunciat avui el candidat del partit al comicis del 7 de juny, David Abril, en una reunió que va mantenir a Menorca amb els representants del Comitè d'Empresa de Kraft.

En aquest, Abril ha criticat que les deslocalitzacions empresarials es realitzen sense tenir en compte les conseqüències socials, ni la pèrdua dels llocs de treball. A més, ha assenyalat que el tancament de la fàbrica de Kraft a Maó hagués suposat no només un "impacte terrible en l'economia", sinó també en la "cohesió social" de l'illa, mentre els alts directius, segons ha opinat, haguessin rebut un "complement sucós per l'èxit de l'operació".

El candidat a les Europees ha remarcat que totes aquestes iniciatives calen ja que la indústria a Balears és un dels sectors econòmics més febles i la crisi, ha assenyalat, "pot acabar amb les poques empreses manufactureres que queden" si no s'adopten "mesures valentes" a nivell europeu.

El mes de maig passat Kraft Foods ha arribat a un acord amb Nova Rumasa per a la venda de la seva planta de Maó i les marques de formatge fos Tranchettes, Santé i Quesilettes. L'empresa havia anunciat el tancament de la planta situada a Menorca el passat 11 de desembre com solució al seu problema d'excés de capacitat productiva en les seves fàbriques de formatge fos a Europa.

D'altra banda, també es va parlar de la possibilitat de deslocalitzar la producció quan el Grup Teka va presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a Casa Buades. Precisament, el Grup va aprovar avui destinar un total de 5,5 milions d'euros a l'ampliació del capital de l'empresa d'aixetes Casa Buades amb l'objectiu que la fàbrica situada a Binissalem pugui fer front als costos de l'ERO sense augmentar el seu endeutament i que, a més, es reforci la seva estructura de capital.