29 de enero de 2020
3 de juny de 2009

7J.- López Aguilar: "El PP demana a crits cinc milions d'aturats"

EIVISSA, 3 Jun. (EUROPA PRESS) -

El número u de la candidatura del PSOE al Parlament Europeu, Juan Fernando López Aguilar, ha afirmat avui a Eivissa que el PP "demana a crits" que a Espanya s'assoleixin els cinc milions d'aturats, tal com ho demostra el fet que davant del primer descens de l'atur en 14 mesos registrat el mes de maig passat, el Partit Popular "no s'alegri". Segons ha dit, al PP li agradaria que la desocupació seguís pujant, perquè això perjudicaria al Govern.

Així ho ha dit López Aguilar en la roda de premsa que ha ofert en Vara de Rei, a Eivissa, on va estar acompanyat pel president del Consell d'Eivissa i secretari general de la Federació Socialista d'Eivissa, Xicu Tarrés, i el número 40 de la llista, l'eivissenc Juan Mari Serra. Aquesta tarda, López Aguilar es desplaçarà a Mallorca per participar en un míting del PSOE a Inca, al qual acudirà l'ex-president del Govern Felipe González.

Així, el número u de la llista socialista ha afirmat que el PP ha estat "comptant aturats amb avarícia" i ha criticat que després de registrar-se un descens de l'atur, amb 24.741 persones menys sense treball que en el mes d'abril, el PP no ho veu una dada positiva.

En aquest sentit, ha afirmat que "la dreta vol reduir la inversió i el pressupost europeu", després de la qual cosa ha afegit que si es redueix la inversió en aquests àmbits serà "impossible treballar per la cohesió territorial", aspecte en el qual com illenc "em comprometo a treballar", ha postil·lat.

En aquest sentit ha afirmat que el PP mai ha plantejat durant els debats celebrats amb motiu d'aquestes eleccions qüestions relatives a Europa, sinó que, per contra, sol s'ha dedicat a "parlar malament del Govern i d'Espanya", perquè, segons ha manifestat, "al PP no li interessa que les coses vagin bé".

Aguilar ha insistit en la importància de registrar una elevada participació en aquestes eleccions, sobretot per a un territori insular com Balears, on moltes de les polítiques que li afecten es decideixen a Europa. En aquest sentit, ha afirmat que el PP no vol fomentar el vot diumenge que ve, sinó l'abstenció, perquè això, ha dit, "li beneficia".