20 de octubre de 2020
7 de abril de 2008

El 80 % dels bitllets d'avió i vaixell es venen a través de les agències de viatge de les Illes, segons Aviba

El negoci en el sector es manté estables, tot i la competència que representen les reserves en línia

PALMA DE MALLORCA, 7 Abr. (EUROPA PRESS) - -

Prop del 80 % dels bitllets d'avió i vaixell que s'emeten a Balears es venen a través de les agències de viatge de l'arxipèlag, mentre que només un 20 % dels usuaris els adquireixen directament a través d'internet o de les pròpies companyies.

Son dades facilitades a Europa Press pel president de l'Associació d'Agències de Viatges de les Balears (Aviba), Pedro Iriondo, qui va apuntar que les vendes en el sector es van mantenir estables el 2007 respecte a l'any anterior, malgrat la competència que representa la venda electrònica a través d'internet.

D'aquesta manera, Iriondo va assenyalar que la majoria dels responsables de les 186 empreses que operen a les Illes han manifestat que els seus negocis estan en la "mateixa línia que anys anteriors, fins i tot en alguns casos s'han percebut lleugers augment en els beneficis anuals", el que demostra, va afirmar, que els clients segueixen acudint als punts de venda tradicionals per adquirir els seus bitllets.

"Existeixen moltes empreses virtuals que ningú les pot controlar, i que vaticinen resultats de vendes sorprenents que després no es poden demostrar", va manifestar sobre aquesta qüestió. Alhora, el president d'Aviba va aclarir que les mateixes agències de viatge s'han incorporat als serveis de comerç electrònic, el que fa que encara sigui més difícil determinar el volum de negoci en cadascuna d'aquestes activitats de venda.

L'informe especial de la consultora DBK sobre 'comerç electrònic de viatges' reflecteix que la facturació per venda de viatges al client final a través de pàgines web pròpies de continguts específics per a Espanya de companyies aèries, agències de viatge -virtuals i tradicionals- cadenes hoteleres va registrar un increment del 40 % el 2007, assolint la xifra de 5.200 milions d'euros. La previsió de venda de viatges per internet per a 2008 és d'un creixement del 30 %.

L'estudi assenyala que a final de 2007 es van comptabilitzar prop de de 1.000 companyies amb activitat de venda de productes turístics a través d'internet. Els últims anys aquesta xifra ha registrat un important creixement motivat per la creació de noves agències virtuals, així com per la incorporació de serveis de comerç electrònic.