3 de marzo de 2021
4 de abril de 2008

Acotur afirma que seguirà defensant "amb tot afany" la venda de tabac en els comerços turístics

PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

L'Associació de Comerços i Empreses de Serveis Turístics de Mallorca (Acotur) va manifestar avui que seguirà defensant "amb tot afany" que la venda de tabac s'estengui als comerços turístics, i va assenyalar que reivindicarà als partits polítics compromisos per solucionar aquest conflicte, i alhora proposarà aquesta mesura en la pròxima negociació del Règim Especial de les Balears (REB).

En un comunicat, l'entitat va expressar el seu agraïment a la Proposició No de Llei presentada pel PP dimarts passat al Parlament, sobre la "discriminació que pateixen els comerços" respecte els de les Canàries, aeroports i altres, on sí està permesa la venda.

Sobre aquesta qüestió, Acotur va lamentar que no votessin tots els grups a favor de la proposta després de les seves intervencions en defensa del conflicte per la venda de tabac en els comerços turístics, "sorpresos" que en les dues ocasions anteriors (març i desembre del 2006) sí es produís unanimitat de totes les formacions polítiques al Parlament.

La patronal de comerciants turístics va recordar que tots els grups van defensar en les seves intervencions la necessitat de la venda de tabac "pel greuge comparatiu i la injustícia que suposa pel sector i els seus efectes econòmics en els negocis". En concret, les intervencions van ser portades a terme per Josep Joan Cardona (PP), Bartolomé Vicens (UM), Biel Barceló (Bloc) i Margalida Mercadal (PSIB).