22 de mayo de 2019
15 de maig de 2019

Activat el pla per contaminació d'aigües marines a causa de l'incendi al vaixell 'Gran Europa'

El vaixell està aturat a unes 15 milles de Cabrera

Activat el pla per contaminació d'aigües marines a causa de l'incendi al vaixell 'Gran Europa'
SALVAMENTO MARÍTIMO - ARCHIVO

PALMA DE MALLORCA, 15 May. (EUROPA PRESS) -

Emergències ha activat el Pla autonòmic Especial per Contaminació d'Aigües Marines (Cambal), en fase de prealerta, per l'incendi en el buc 'Gran Europa'.

Així ho ha indicat el Servei del 112 al seu compte oficial de Twitter. Segons ha informat la Delegació del Govern a Balears, també s'ha activat el pla nacional per a aquest tipus de contingències.

Salvament Marítim ha evacuat a 14 dels 25 tripulants de l'embarcació, incendiada al sud de la Badia de Palma. Actualment el buc està aturat a unes 15 milles de Cabrera.

La tripulació rescatada està sent atesa per metges i cap dels tripulants evacuats es troba en estat greu. Els tripulants evacuats han estat traslladats en helicòpter al vaixell de l'Armada 'Martín Posadillo', que es trobava proper al lloc de l'incident i s'ha prestat a col·laborar.

Segons el 112, de moment es desconeixen les causes de l'incendi. Salvament Marítim està actuant amb dos helicòpters i tres embarcacions -'Salvamar Acrux', 'Guardamar Cal·líope' i 'Marta Mata'-.

Segons han informat fonts de Salvament Marítim a Europa Press, l'incendi ha començat passades les 04.00 hores i a les 10.30 hores continua l'operatiu per controlar el foc.

S'ha prioritzat el rescat dels 14 tripulants i els altres 11 (el capità i els deu restants) s'han quedat a bord per col·laborar en l'extinció.

Es preveu que aquesta tarda arribi un altre buc remolcador des de la Península, i el 'Clara Campoamor' arribarà aquesta matinada.

El buc incendiat és un vaixell de transport de vehicles, amb bandera italiana, de la naviliera Grimaldi. Cobria el trajecte entre Salermo (Itàlia) i València, segons ha informat la Delegació del Govern.

En l'operatiu també està col·laborant la Guàrdia Civil amb un helicòpter i una embarcació de servei marítim. Les tasques se centren ara mateix a extingir l'incendi, refredar l'embarcació i preparar un possible remolc cap al port de Palma si fos necessari.

Contador

Lo más leído