27 de enero de 2020
 • Domingo, 26 de Enero
 • Sábado, 25 de Enero
 • 30 de desembre de 2008

  Aina Calvo espera que els veïns se sentin "còmodes" amb el nou traçat de la Cavalcada de reis de Palma

  Grosske ressalta durant la visita del Patge Real que serà el primer any que es reparteixin dolços aptes per a nens amb malalties cròniques

  PALMA DE MALLORCA, 30 de desembre (EUROPA PRESS)

  L'alcaldessa de Palma de Mallorca, Aina Calvo, va manifestar que espera que els veïns de la capital balear se sentin "còmodes" amb el nou traçat de la Cavalcada de reis, que recorrerà les principals vies de la ciutat en la tarda de dilluns que ve, 5 de gener, i que tindrà carrosses al·lusives a diversos temes relacionats amb el medi ambient.

  Així ho va manifestar avui Calvo durant la tradicional recepció al Patge Real, que va tenir lloc al vestíbul de la Casa Consistorial, i a la qual també va acudir el tinent d'alcaldessa i edil de Benestar Social, Participació i Cultura, Eberhard Grosske, qui va destacar que aquest serà el primer any que es reparteixin dolços --vuit tones de caramels-- aptes per a nens amb malalties cròniques, que fins ara no podien gaudir d'ells.

  En la seva al·locució, el Patge Real va dir a la vintena de nens assistents que es "portin bé", a fi que els Reis d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, no es vegin obligats a "haver de donar-vos carbó", sinó totes les joguines i regals que els van ser demanant en les cartes enviades durant les últimes setmanes.

  La Cavalcada de reis arribarà al Puerto de Palma a les 18.30 hores de dilluns a bord de la emblemàtic vaixell 'Rafel Verdera', estarà integrada per 15 carrosses, tres carruatges, tres 'sabatilles' --una per cada rei mag-- i 12 comparses, que sumaran un total de 250 persones. El recorregut que farà passarà per Born, Rambla, Bisbe Campins, Passeig Mallorca, Jaume III i, un altre cop, Born.

  A més, una part de la comitiva es desplaçarà fins a la Plaça de Cort --on hi ha l'Ajuntament--, des de Plaça de la Reina, perquè tingui lloc la recepció dels Reis d'Orient a la Casa Consistorial, acte que tindrà lloc entorn de les 21.00 hores i que constitueix una polèmica diferència respecte a les Cavalcades anteriors, que passaven íntegrament per aquest enclavament.

  Finalment, Grosske va apuntar que, en aquesta ocasió es facilitessin 500 cadires a persones d'avançada edat que desitgin acudir a la tradicional festa i que puguin necessitar-les per evitar el cansament físic. Una altra novetat és que al balcó municipal no haurà membres de la Corporació, per evitar un "protagonisme excessiu" a l'acte.