6 de abril de 2020
2 de abril de 2008

Air Berlin dubta que la CNC autoritzi la compra de Spanair per Iberia perquè crearia una situació de "pràctic monopoli"

BILBAO, 2 d'abril (EUROPA PRESS)

El director general d'Air Berlin per a Espanya i Portugal, Álvaro Middelmann, va posar avui en dubte que la Comissió Nacional de la Competència (CNC) autoritzi la compra de Spanair per Iberia perquè, de concretar-se, crearia una situació de "pràctic monopoli".

En declaracions a Europa Press va assegurar que, "com consumidor", li preocuparia que es materialitzés la fusió d'Iberia amb Spanair. "Seria com tornar 30 anys endarrere. A mi no m'agradaria, seria donar-li una situació de monopoli, gairebé, a Iberia a Barcelona i en moltes rutes. En les rutes radials, l 'únic competidor que té és Spanair, amb la qual cosa desapareix", va assegurar.

Tot i això, Middelmann, que va presentar avui a la capital biscaïna la nova temporada de vols de la companyia per a 2008, veu dificultats que la CNC autoritzi aquesta operació. "Seria difícil", va manifestar.

VUELING I CLICKAIR

Respecte a la possible fusió entre Vueling i Clickair, va assegurar que la notícia "estava cantada", si bé va emplaçar a veure "si són capaços que un més un sumi dos".

"Jo espero que surtin endavant i els vagi bé, però nosaltres hem absorbit dues companyies en els últims dos anys i sabem com és de complicat", va dir. Segons la seva opinió, cal constatar que "la matemàtica aquesta tan freda, de l'un més un, es compleix".

Middelmann ha reconegut que l'actual és un moment "difícil" per al sector per "haver de bregar amb el combustible als preus que està" i l'actual situació econòmica "que no és la més fàcil". Tot i això, es va mostrar "optimista" perquè "si cal prescindir d'alguna cosa, es prescindirà, però no de l'avió".