31 de marzo de 2020
17 de març de 2008

Air Berlin redueix un 78% el seu benefici el 2007, fins a 11 milions d'euros

((Aquesta notícia substitueix a l'anterior després d'efectuar una correcció en el primer paràgraf))

PALMA DE MALLORCA, 17 Mar. (EUROPA PRESS) -

La companyia de baix cost alemanya Air Berlin va guanyar el 2007 un total d'11 milions d'euros, després del pagament d'impostos, un 78% menys respecte als 50,1 milions d'euros enregistrats en l'exercici anterior, segons les dades provisionals fets avui públics per l'aerolínia.

Tot i això, el volum de vendes de la companyia de baix cost alemanya, que el proper dia 31 presentarà els seus resultats definitius, es va situar en 2.540 milions d'euros, un 60,7% més que el 2006.

La Companyia de baix cost va considerar que 2007 va ser un any "gravat per desemborsaments únics" però va destacar que la seva activitat va tenir un "bon començament d'any", tot i els problemes per la integració de l'aerolínia LTU, comprada fa poc per la companyia alemanya.

El president d'Air Berlin, Joachim Hunold, va assenyalar que el resultat provisional del 2007 "no respon a les expectatives de la companyia" però es va mostrar "optimista" respecte el 2008, tenint en compte que en els dos primers mesos s'ha produït un "clar" increment en l'ocupació dels seus vols i es van obtenir millors ràtios d'ingrés per seient per quilòmetre ofert (ASK). Alhora, va recordar que la situació actual de les reserves és "satisfactòria".

L'aerolínia va obtenir el 2007 un Ebit --resultat net d'explotació-- de 21,5 milions d'euros, un 66,5% menys respecte dels 64,2 milions que va aconseguir a l'exercici anterior. En canvi, l'Ebitda --resultat d'explotació abans d'amortitzacions i lloguer de flota-- va augmentar un 48%, fins a 379 milions d'euros.

Respecte a la integració de LTU, Hunold va recordar els retards, ja anunciats, causats pels problemes tècnics per unificar els sistemes informàtics de les dues companyies. Això va gravar "amb un import milionari de dues xifres" els resultats econòmics, que no van poder ser "compensats" amb un ingrés únic derivat de la dissolució de reserves, que va ser registrat com neutral a efectes de resultat.

D'altra banda, la companyia de baix cost alemanya també va anunciar que el membre del consell no directiu d'Air Berlin Eckard Cordes, a causa del seu doble funció com a president de la junta directiva en els consorcis Haniel i metro, ha renunciat al seu mandat.

Alhora, la companyia incorporarà al seu consell d'administració el president de la junta directiva de Trimet Aluminium AG Heinz-Peter Schlüter, i Friedrich Carl Janssen. Altres consellers no directius són Johannes Zurnieden, Hans-Joachim Körber, Nicholas Teller i Claus Wülfers.