8 de abril de 2020
29 de setembre de 2008

Air Europa mantindrà freqüències a l'hivern entre Balears i Península gràcies als nous avions adquirits

Aquesta notícia substitueix al passat sobre el mateix titular després de corregir una precisió del primer paràgraf. On assenyala "Boeing 737-800" ha d'indicar "Embraer 193"

PALMA DE MALLORCA, 29 de setembre (EUROPA PRESS)

El president del grup Globalia, Juan José Hidalgo, ha assegurat avui que la companyia aèria Air Europa, integrada en el mateix grup, mantindrà "totes" les seves freqüències entre Balears i la Península, així com els vols interilles, durant tot l'hivern, tot i la crisi econòmica que viu l'arxipèlag, així com tot el territori nacional, i ho farà gràcies a l'adquisició d'uns nous models Embraer 193, amb capacitat per a 120 persones cadascun.

Així ho va exposar en declaracions a la premsa, després de l'audiència mantinguda amb el president del Govern, Francesc Antich, en què, segons va aclarir Hidalgo, es van exposar els principals projectes que el grup aeri va a portar a terme al llarg d'aquest any, com per exemple l'ampliació de l'hangar de l'aeroport de Palma, "fins al doble de la seva mida", fet que suposa una creació "important" de llocs de treball de mecànics i de personal "necessari" per a la zona; així com unes noves oficines al municipi mallorquí de Llucmajor, d'una extensió de 8.000 metres quadrats; i la implantació de dos nous simuladors de vol, per a la formació de la tripulació.

En aquest sentit, Hidalgo va assegurar que es va reunir amb Antich per demanar-li suport per afrontar aquesta situació de contracció econòmica actual que, segons ha afirmat, "no serà fàcil", ja que el grup empresarial Globalia es troba entre les empreses més destacades del panorama balear. Alhora, va assegurar que el president autonòmic va prendre nota de "totes i cadascuna" de les propostes presentades, i va expressar la intenció de l'executiu autonòmic de col·laborar "en el que sigui possible".

Pel que fa a si es planteja algun tipus de reducció de plantilla, tal com ha succeït en altres aerolínies com Futura --que presentarà un ERO, pel qual més de 1.000 persones podrien perdre els seus llocs de treball--, Hidalgo va posar èmfasi que de moment no es preveu "cap" reducció de treballadors, però al temps va informar que es portarà a terme una reducció de la despesa "interior", referint-se a la representació en fires turístiques, així com en despeses d'imatge i de consum de l'empresa.

Alhora, i en relació amb la participació del grup Globalia en la representació de les Balears "a tot el món", Hidalgo ha afirmat que és "tasca del Govern", recolzar a aquesta companyia en moments tan "crítics" com aquests, tant a nivell autonòmic com a nivell nacional i internacional.

En aquest sentit, va destacar la importància, per part de l'aerolínia, d'estar presents en la nova terminal prevista en l'aeròdrom de Barcelona, El Prat, ja que és un dels aeroports més importants de tot Espanya, i en aquest aspecte ha reconegut que el Govern "ens ha d'ajudar".

Finalment, Hidalgo va assegurar que el grup Globalia compte, a tot el món, amb de 25.000 treballadors, dels quals 13.000 treballen a Espanya, mentre que la resta ho fa des de destinacions a Mèxic i a Santo Domingo.