28 de enero de 2020
 • Lunes, 27 de Enero
 • 20 de maig de 2008

  Air Nostrum cancel·la a partir de demà 760 vols per la vaga de pilots, que afectarà a 32.000 viatgers

  Els serveis mínims garanteixen tots els vols nacionals amb Balears, Canàries i Melilla

  MADRID, 20 de maig (EUROPA PRESS)

  Air Nostrum es veurà obligada a cancel·lar un total de 760 vols, una mitjana de 127 vols diaris, per la vaga convocada pel sindicat de pilots Sepla, que tindrà lloc a partir de demà fins divendres i des del pròxim dia 28 fins el 30, i que afectarà a un total de 32.000 viatgers.

  La majoria dels vols cancel·lats seran des de Madrid, amb més de 200 cancel·lacions en els sis dies d'atur. Després, Barcelona i València seran les ciutats més afectades, amb 88 sortides i 76 anul·lades, respectivament. Des de Santander, Air Nostrum cancel·larà 63 vols, des de Bilbao 43 sortides i 42 des de Sevilla.

  La companyia va assegurar que ha intentat "fins l'últim moment" aconseguir un acord per evitar l'atur, que considera "abusiu, desproporcionat i irresponsable", i va assenyalar que ho seguirà intentant en els pròxims dies.

  Els serveis mínims dictats pel Ministeri de Foment garanteixen tots els vols nacionals amb les Illes Canàries, Balears i Melilla; i més de la meitat dels europeus i peninsulars. Per tant, queda garantida l'operació de més del 74 per cent dels vols totals programats per a aquestes dates.

  La companyia oferirà als clients afectats les millors alternatives disponibles. Els clients vols dels quals estiguin cancel·lats hauran de dirigir-se a la oficina d'Iberia, Serviberia (902 400 500) o a la agència de viatges on van adquirir el bitllet perquè l'informin de les diferents alternatives.

  Air Nostrum tornarà l'import dels bitllets o permetrà el canvi de data als clients amb algun vol entre els dies de la vaga que així ho sol·licitin. Les devolucions i canvis de data estaran permesos fins el 15 de juny del 2008 amb validesa del nou bitllet, en el seu cas, fins dia 31 de desembre d'aquest any.

  Tot i això, els clients que es vegin afectats per les aturades estan rebent notificacions per part de la companyia i de les agències de viatges per informar-los de la situació i oferir-los diferents alternatives per poder volar. L'aerolínia ha publicat en la seva pàgina web el llistat dels vols cancel·lats.