28 de febrero de 2021
14 de març de 2008

Air Nostrum reforça la seva presència a Menorca amb la posada en marxa d'una segona connexió diària amb Madrid

MENORCA, 14 de març (EUROPA PRESS)

Air Nostrum va presentar avui les noves operacions que es desenvoluparan a Menorca del 30 de març al 24 de juliol i principal novetat de les quals és la nova freqüència que operarà de dilluns a divendres entre Menorca-Madrid que permetrà anar i tornar el mateix dia des de la capital. El mes d'octubre passat Air Nostrum va començar a operar diàriament aquesta ruta donant resposta a una demanda històrica que ara queda complementada amb aquesta segona connexió.

A la presentació van assistir la presidenta del Consell, Joana Barceló, el conseller insular de Mobilitat, Damià Borràs i el director general de la companyia, Miguel ángel Falcón.

En l'àmbit Balear, la companyia incrementa a 11, amb una nova connexió, les freqüències diàries en els vols amb Mallorca (de dilluns a divendres) i els diumenges passa dels vuit actuals a deu. Finalment, amb València es manté un vol diari en cada sentit, excepte els diumenges quan es reforçarà l'operació amb una segona freqüència.

En la seva compareixença Falcón també va realitzar una balanç dels resultats obtinguts durant 2007 a Menorca. El director general va assegurar que l'any passat "Air Nostrum va ser la companyia que més va apostar per l'illa". Va detallar que l'aerolínia va ser la que més destinacions va oferir des de l'illa amb un total de 12. També va ser líder en vols operats -9.641 fet que suposa un increment del 13% respecte 2006- i en passatgers -358.987, augmentant un 16%-.

Falcón va argumentar que aquesta "aposta per la desestacionalització" va quedar reflectida en el fet que "per primera vegada el 2007 connectem Menorca amb Eivissa tant a l'hivern com a l'estiu" amb quatre vols setmanals.

El director general d'Air Nostrum va destacar que aquesta ruta aconseguí un 57 % d'ocupació, una xifra que "no aquesta en la línia de viabilitat econòmica". Tot i això va insistir que la companyia "no busca els diners ràpids per anar-se'n" i va reiterar la intenció de mantenir aquesta freqüència tot l'any, "llevat que ocorri una debacle".

Finalment, Falcón també va anunciar el reforç de rutes per setmana santa amb la incorporació d'un vol més en les connexions de Menorca amb Barcelona, Madrid i València.