28 de febrero de 2020
12 de agost de 2008

Ajornada 'sine die' la reunió entre Antich i Estaràs prevista per demà, després d'una petició del PP

PALMA DE MALLORCA, 12 d'agost (EUROPA PRESS)

La reunió entre el president del Govern, Francesc Antich, i la presidenta del PP, Rosa Estarás, prevista per demà, a partir de les 13.00 hores, ha quedat ajornada 'sine die', després que el vocal popular encarregat de la relació amb els altres partits, Francesc Fiol, trucas ahir a la secretària d'Organització del PSIB, Rosamaria Alberdi, per anul·lar la trobada.

Fonts del PSIB van informar a Europa Press que Fiol va sol·licitar a Alberdi ajornar la trobada de demà entre les Executives Popular i Socialista i en què Antich tenia previst acudir en qualitat de president de l'executiu autonòmic i de secretari general del PSIB. De moment, van indicar que populars i socialistes no han aconseguit concretar una nova data de la reunió, per la qual cosa podria ajornar-se fins el mes de setembre vinent.

Així, Fiol va demanar l'ajornament de la trobada el mateix dia en el qual es va conèixer la detenció de sis persones implicades en el cas de corrupció del Consorci Turisme Jove del passat Govern del PP, de les quals tres romanen encara en els calabossos de la Policia Nacional (l'ex gerent del Consorci, Damià Amengual, el cap de Serveis i Manteniment del Consorci, Juan Francisco Gosálbez, i la seva dona, Maria Auxiliadora Pérez). A més, a les 13.00 hores d'avui ha estat arrestada una setena persona relacionada amb aquest cas i identitat de la qual encara no se sap.

La reunió de demà entre Antich i Estaràs va ser acordada dijous passat, després que Alberdi truqués per telèfon a Fiol, amb l'objectiu de consensuar la data de la reunió, així com les persones que acudirien a la mateixa i els temes a tractar.

Precisament, després de participar dijous passat en l'amollada de tres tortugues marines a l'Illa de Cabrera, Antich va incidir en què en els últims dies, s'havien produït converses entre el PP i el PSIB per tal "d'aclarir" si la seva reunió amb Estaràs es tractava d'una trobada entre dues formacions polítiques o entre el principal partit de l'oposició i el president del Govern. Finalment, es va acordar que la trobada seria un "híbrid", de manera que acudiria en qualitat de president de l'executiu i de secretari general del PSIB.

Estaràs havia reclamat per escrit una reunió amb Antich fins a tres ocasions i també s'ho va sol·licitar oralment en l'últim ple extraordinari del Parlament, celebrat el passat 29 de juliol, en què Antich va presentar les seves mesures per abordar la crisi econòmica.

Així, la presidenta popular va acusar al president del Govern "d'estar tardant més que la resta" a reunir-se amb l'únic partit de l'oposició, després que els populars hagin mantingut sengles encontres amb el secretari general del PSM, Biel Barceló, i amb el president d'UM, Miquel Nadal.