19 de marzo de 2019
 • Lunes, 18 de Marzo
 • 26 de juny de 2008

  Alonso lamenta la "incoherència" del PP al defensar postures diferents a València, Castella i Lleó o Balears

  MADRID, 26 de juny (EUROPA PRESS)

  El portaveu del Grup Parlamentari Socialista al Congrés dels Diputats, José Antonio Alonso, va lamentar la "incoherència" del PP que queda patent si es comparen les diferents postures que defensa el partit a València, Castella i Lleó o Balears.

  En aquest sentit, el socialista va recordar als 'populars' que el debat sobre finançament autonòmic es realitza "entre governs".

  En declaracions a Canal Sur Radio, recollides per Europa Press, Alonso va voler deixar clar que el nou model de finançament regional unirà els dos criteris. D'una banda, cada ciutadà rebrà "el mateix nivell de prestacions bàsiques, com sanitat, educació o habitatge" i, per una altra, atorgarà a cadascuna de les comunitats, en el que es refereix a finançament per habitant, "el que li correspon".

  Per al portaveu parlamentari, conjugar els dos criteris en una mateixa fórmula "és compatible" i permetrà "cohesionar el país" de manera que totes les parts del territori nacional "creixin d'una manera equilibrat i homogeni".

  Alonso va fer aquesta reflexió després de ser preguntat pel debat general que, a proposta dels tres grups, celebra el Parlament andalús per abordar el pròxim sistema de finançament autonòmic i local i en què es pretenia assolir una posició consensuada que la Conselleria d'Economia i Hisenda pogués defensar després en el Consell de Política Fiscal i Financera.